Hobi olarak başladı ihracatçı oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan mobilya ustası, 7 yıl önce hobi olarak başladığı süs tavuğu yetiştiriciliğinde, yurtdışına kuluçkalık yumurta ve canlı tavuk ihracatı yapar hale geldi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Abdulhakim Dağ, bir taraftan mobilya üretimi yaparken, bir taraftan da süs tavuğu yetiştiriciliği yapıyor.

Yaklaşık 7 yıl önce hobi amaçlı köy tavuğu yetiştiriciliğine başlayan 46 yaşındaki Dağ, daha sonra süs tavuğuna yöneldi. Dağ, aradan geçen zamanda bu alanda kendini geliştirerek, kuluçkalık yumurta ve canlı tavuk ihracatçısı haline geldi.

Kümeslerinde 10 ırkta 100'e yakın süs tavuğu ve horoz bulunan Dağ, kuluçkalık yumurtaları 10 ila 50 liradan, canlı tavuk ve horozları ise cins ve ırklarına göre 250 ila 2 bin liradan satıyor.

Dağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda süs tavuğuna ilginin arttığını, kendisinden sosyal medya aracılığı ile kuluçkalık yumurta ve canlı hayvan isteyenler olduğunu söyledi.

Hobi olarak 7 yıl önce bu işe başladığını ve daha sonra ticaretini yapmaya karar verdiğini anlatan Dağ, şöyle konuştu:

"Bugün sanatçılardan iş adamlarına, milletvekillerinden bürokratlara kadar birçok kişi süs tavuklarına ilgi duymakta. Kümesimizde ana ırkları yurtdışı olan ve en çok tutulan ırk ve çeşitlerden 100'e yakın kanatlı hayvanımız var. Bunların birçoğunu yurtdışından getirttik. Burada özel yetiştiriyoruz. Bu tavuklardan elde ettiğimiz kuluçkalık yumurtaları satıyoruz. Yine canlı satışlarımız da var. Buna ilgi duyan insanlar bizi sosyal medya üzerinden buluyorlar. Tabii bunların pazar ve müzayedeleri de oluyor. Ülkemizin dışında, Irak, İran, Azerbaycan, Kosova, Gürcistan gibi ülkelere canlı hayvan ve yumurta ihracatı yapıyorum. Amacım, ileride daha büyük bir çiftlik kurarak, dünyanın en iyi ırk tavuklarını burada yetiştirmek."