Hırdavatta ihracat 10 milyar dolara çıktı

Hırdavat sektörünün ihracatı ocak-ağustos döneminde geçen yıla göre yüzde yükselirken, sektörün Türkiye'nin toplam ihracatındaki payı da yüzde 6.7 oldu.

Hırdavat sektörünün ihracatı ocak-ağustos döneminde geçen yıla göre yüzde 30 artışla 9.9 milyar dolara yükselirken, sektörün Türkiye'nin toplam ihracatındaki payı da yüzde 6.7 oldu. Sektör en fazla ihracatı Avrupa ülkelerine yaparken, Almanya ocak-ağustos döneminde 869 milyon dolarla açık ara öne çıktı. Sektör ihracatı ağustosta da 2021'in aynı ayına kıyasla yüzde 7.7 artışla 1 milyar dolar oldu.

EKİMDE RUSYA YOLCUSU

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, sektörün hem ihracatının hem de toplam ihracat içerisinden aldığı payın arttığına dikkat çekti. Tecdelioğlu, "Sektörü temsil eden bir komite kurduk. Temmuz 2023'e kadar en az 3 tane eylem yapmamız, bunlarla ilgili ülke ve hedeflerimizi belirlememiz lazım" diye konuştu. Sektör olarak ilk aksiyonu ekim ayında Rusya'da almak istediklerini anlatan Tecdelioğlu, bunun yanında Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta da faaliyetler yapmayı planladıklarını kaydetti.