Türkiye'de hayvansal proteinde bir açık bulunduğunu, kanatlı sektörü olarak bu açığı kapatmaya talip olduklarını belirten Koca, bu konuda büyük çaba gösterdiklerini, göstermeye de devam edeceklerini söyledi.
Ürettikleri ürünlerin son derece sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı olduğunu ifade eden Koca, önümüzdeki dönemlerde yapılacak yeni yatırımlarla ve mevcut kapasiteleri büyüterek piliç eti sayesinde hayvansal protein açığının kapatılacağını dile getirdi.
Tavuk eti konusunda bazı kişilerin medyada bilimsellikten uzak şeyler söylediğini savunan Koca, "Bunların hiçbiri doğru değil. Tavuk eti, Türkiye'de en sağlıklı gıdalardan biridir. Tereddüdünüz olmasın. Çünkü biz üretimin her aşamasını bilen bir sektörüz, üretimin her aşaması bizim kontrolümüzde. Civciv üretiminden market rafına kadar her aşamayı sıkı takip ediyoruz." diye konuştu.
"Hormon hiç olmadı"
Türkiye'de son 10 yıldır yemlerdeki bütün antibiyotiklerin yasak olduğunu, ilaç olarak kullanılan antibiyotiğin dahi çok az kullanıldığını anlatan Koca, "İlaç olarak kullanılan antibiyotikte şu anda AB ortalamasının çok çok altındayız. İlaç olarak kullanılan antibiyotiğin ette kalıntı bırakmaması için geri çekme süresine riayet edilir." dedi.
Köy tavuğu konusu
66 ülkeye ihracat
Geçen yıl yaklaşık 387 milyon dolar değerinde 336 bin tonluk kanatlı ihracatı yapıldığına işaret eden Koca, "2014 yılında ihracatta 700 milyon dolara ulaşmıştık, hedefimiz ise 1 milyar dolardı. Fakat 2015 yılındaki kuş gribi hedeflerde revizyon yapmamıza sebep oldu. 2017 ihracat hedefimiz geçen yıla göre miktar olarak yüzde 10, değer olarak yüzde 15 artışı yakalamak." dedi.