Havacılık sektörüne fiber fabrika yatırımı

Türkiye'nin havacılık sektörüne yaptığı yatırımlara Tekirdağ'da karbon fiber malzemeden uçak parçası üretimi yapacak fabrika ekleniyor.

Türkiye'nin havacılık sektörüne yaptığı yatırımlara son olarak Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde karbon fiber malzemeden uçak parçası üretimi yapacak fabrika ekleniyor. Tesisin temel atma töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilirken Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Tekirdağ'da 13 organize sanayi bölgesi ve Avrupa Serbest Bölgesi'nde üretim devam ediyor. Bu bölgeler Türkiye'nin ekonomisine katma değer sağlıyor. Çok ciddi üretimlerimiz var, çok ciddi ihracatımız var. Türkiye'nin istihdamına da çok büyük katkılarda bulunuyoruz. 36 ülkeden 141 firmamız, fabrikalarımız var ve bunların sayıları gün geçtikçe artıyor" diye konuştu.

KAPASİTE 3'E KATLANIYOR

ASB Kurucu ve İşleticisi Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de 2015 yılında faaliyete geçen Mubea Aviation Havacılık şirketinin karbon fiber malzemeden uçak parçası üretimi yapmak üzere yeni fabrika kurduğunu ifade ederek, şirket hakkında şu bilgileri verdi: "Mubea Aviation Havacılık, ilk önce yapılan toplamda 4 bin metrekare kapalı alandaki üretim kapasitesini bu tesisle 12 bin metrekareye çıkaracak. Böylece Mubea Aviation Havacılık, Türkiye'de hiç olmayan çok değerli teknoloji ürünü kompozit parça üretimini ilk kez ASB'de yapmayı hedefliyor, bu yeni havacılık yatırımının büyüklüğü 40 milyon euro olacak" dedi.

250 KİŞİYE İSTİHDAM

Şahin, "Yatırımla birlikte çalışan sayısı 250 kişinin üzerine çıkacak. 50 milyon euro ciro hedefliyor. Ayrıca ikinci faz olarak da ilerde 10 bin metrekare kapalı bir alan daha yaparak yüksek teknolojili kompozit parçalar üretilecek. Burada serbest bölgemizi büyütme veya yeni bir serbest bölge kurma projelerimizin önemini bir kez daha görüyoruz" dedi.