Girişimciye ticareti kolaylaştıran iletişim

Büyümekte olan ekonomiler, dinamizm ve sürekliliği girişimcilerle sağlıyor. Bursalı girişimci Şükrü Meydanoğlu'yla girişimcilik ve endüstriyel ısıtma üzerine konuştuk.

Haber-Fotoğraf: Mehmet Cihat AĞAÇ

Kamera-Kurgu: Oğuz Birkardeşler

Endüstriyel ısıtma alanında 12 yıl çalışan Şükrü Meydanoğlu, güçlü bir pazar araştırmasıyla sektörde endüstriyel tedarikçi ihtiyacı olduğunu tespit etmiş. Bunun üzerine, sektörde uzun yıllar yöneticilik yapmış Mümin Kartal'la bir araya gelerek 2004 yılında Bursa’da BYM Isı Rezistans adıyla bir firma kurmuşlar. BYM Isı, standart ve özel tip endüstriyel rezistans üretiminin yanında ısıtma-soğutma için gerekli yan ürünler konusunda da tedarikçi konumunda. Aynı zamanda; plastik, ambalaj, makine, otomotiv yan sanayi gibi birçok konuda müşterilerine tedarik hizmeti veriyor. Kısa sürede büyüyen BYM Isı, silikon rezistans alanından dünyaca ünlü Heatfor’un Türkiye distribütörü, Cotherm termostatlarının da yetkili satıcısı. Türkiye’nin her yerine satış gerçekleştirdiklerini belirten Meydanoğlu, aynı zamanda ithalat ve ihracatla uluslararası bir ticaret ağı kurduklarını ifade ediyor.

GİRİŞİMCİ E-TİCARETLE BÜYÜYOR

Büyümeyle birlikte güçlü bir iletişim ağına ihtiyaç duyduklarını söyleyen Meydanoğlu, Türk Telekom’un sunduğu çözümlerle firmaya güç kattığını belirtiyor. Günümüzde yüz yüze pazarlamanın yüksek maliyetli bir iş olduğunu ifade eden Meydanoğlu, e-ticaretle müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini ve bunu Türk Telekom’un kesintisiz internet ağıyla sağladıklarını söylüyor. Online satış imkânı sayesinde Türkiye’nin her yerine ulaşabildiklerini belirten Meydanoğlu, kesintisiz ve hızlı internet sayesinde müşteri ihtiyacının hızlı bir şekilde tedarik edildiğini ifade ediyor. Yurtdışındaki müşteri ve tedarikçilerle de internet ağı üzerinden irtibat kurduklarını söyleyen Meydanoğlu, bu sayede dünyanın dört bir yanından müşteri ve tedarikçi edindiklerini belirtiyor.

Şirket içi ve Türkiye’deki tedarikçilerle olan iletişimi Türk Telekom’un PSTN (sabit) hatlarıyla sağladıklarını söyleyen Meydanoğlu, düşük maliyete aldıkları bu hizmetten de son derece memnun olduklarını ifade ediyor.

Meydanoğlu, Türk Telekom’un firmaya katkısını şöyle ifade ediyor: Türk Telekom’un verdiği destekle sektörde online satış ve destek hizmeti veren ilk firmalardan biriyiz. Bu sayede müşteri ticarette kolaylığı, dolayısıyla bizi tercih ediyor. Türk Telekom bu zorlu yola çıkan girişimcinin yol arkadaşı. Türk Telekom’a bu yol arkadaşlığı için teşekkür ederim.