Gıdada geçen yıl fiyatı en çok artan ürün yüzde 58 ile nohut, fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 33 ile kuru soğan oldu.
Geçen sene bir önceki yıla göre 92 gıda ürünün fiyatında artış gözlenirken, sadece 25 maddenin fiyatında gerileme oldu.
Listede ilk sıralarda yer alan ürün fiyat değişimlerine bakıldığında, bebek maması ve patlıcanda yüzde 18, sivri biberde ve salatalıkta yüzde 17, kuru barbunyada yüzde 16, baharatta yüzde 15, kivi ve koyun etinde yüzde 14 ve zeytinde yüzde 13 fiyat artışı görüldü.
Dana eti fiyatları söz konusu yılda yüzde 2,89 yükselirken, su yüzde 10,3, ekmek yüzde 8,3 zamlandı.
En fazla fiyat düşüşü kuru soğanda
Bu dönemde kuru soğan ise yüzde 33'lük fiyat düşüşüyle cepleri rahatlattı. Kuru soğanı yüzde 24 ile domates, yüzde 17 ile limon, yüzde 15 ile patates, yüzde 14 ile karnabahar, yüzde 9 ile ıspanak, yüzde 8 ile yer fıstığı, yüzde 6 ile kuru kayısı, yüzde 4 ile pirinç, yüzde 2,8 ile elma, yüzde 2,7 ile tahin, yüzde 2,6 ile salam takip etti.