Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası ve TÜYAP işbirliği ile hazırlanan Samsun Gıda Fuarı 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı 24 Kasım’da kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Samsun Gıda Fuarı 2016’nın, sektörle ilgili tüm üreticilere, toptancı ve perakendecilere, işletmecilere önemli ticari fırsatlar ve iş bağlantıları sağlayacak.
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası(TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş moderatörlüğünde ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz’ün açılış konuşmaları ile açılacak olan panel, 24 Kasım’da “Türkiye’de Gıda, Gıda Sanayi” ana başlığı altında düzenlenecek. Panelde Rüştü Bozkurt (Dünya Gazetesi), Şerif Ayhan Sümerli (Orya Organik Yaşam Gıda ve Turizm Tic. A.Ş.), Dr. İrfan Demiryol (Meta Fonksiyonel Gıda A.Ş.) sektörle ilgili önemli konu başlıklarında sunumlar yapacak.
Fuar süresince, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karadeniz Perakendeciler Derneği(PERDER) ve KOSGEB-OMÜ, Teknopark panel, konferans ve sektörel toplantılar gerçekleştirecek.
İhracat artışı için 100 kişilik yurt dışı alım heyeti
Bölgenin gıda fuarı, ülke genelindeki önemli ve markalaşmış gıda fuarı olma yolunda ilk adımı Samsun’da atacak. Samsun Gıda Fuarı her yıl büyüyerek şehrin ve bölgenin ekonomisine sağlayacağı faydalarla birlikte, bu yıl Gürcistan, İran, Azerbaycan, Cezayir, Suriye ve Irak’tan, TÜYAP’ın yurt dışı ofisleri aracılığıyla organize edilecek olan yabancı iş adamlarında oluşan alım heyetleri ile yapılacak iş bağlantıları stant açan firmaların ihracatına katkı sağlayacak.
24 Kasım’da açılacak "Samsun Gıda Fuarı 2016" 27 Kasım’da sona erecek.
İHA