Gıda ihracatında Singapur çıkarması

6 İhracatçı Birliği, 23-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye Gıda İhracatçıları markasıyla FHA Food & Beverage Fuarı'nda yerini aldı.

Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe faaliyet gösteren 6 İhracatçı Birliği, 23-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye Gıda İhracatçıları markasıyla FHA Food & Beverage Fuarı'nda yerini aldı. Gıda, yiyecek, içecek, otel ve restoran ekipmanları gibi ticaret hacmi yüksek sektörleri bir araya getiren fuarda Türkiye'den 26 firma katıldı.

50 BİN KATILIMCIYA TANITIM

Doğu ve Güneydoğu Asya'ya açılmak için önemli bir geçiş kapısı olan fuarda 100'den fazla ülkeden gelen 50 bine yakın katılımcıya Türkiye'nin temel gıda üretim gücünü göstermeyi arzu ettiklerini belirten TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu şunları söyledi: "Singapur, toplam nüfusu 3 milyara yaklaşan Çin ve Hindistan başta olmak üzere Uzak Asya'daki büyük pazarlarda tanınırlık sağlamak için çok önemli bir vitrin."