Genç çiftçiler hibeye koştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 20 günde ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 370 bine ulaştığını belirterek, bunların 135 bininin evraklarını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine başvurduğunu bildirdi

Bakan Çelik,yaptığı açıklamada, 13 Nisan itibarıyla  başvuruların başladığını hatırlatarak, genç çiftçilerin programa yoğun ilgi  gösterdiğini ifade etti.

Çelik, programın 3 yıllık bir süreci olduğunun altını çizerek, projeye  bu yıl için 450 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydetti.

Proje başvurularının 12 Mayıs'a kadar devam edeceğine dikkati çeken  Çelik, bugüne kadar internet üzerinden ön başvuru yapan kişi sayısının 370 bine  ulaştığını belirtti. Çelik, bunlar içerisinden evraklarını tamamlayarak il veya  ilçe müdürlüklerine başvuran genç çiftçi sayısının 135 bin olduğunu aktardı.

BAŞVURULAR HAYVANSAL ÜRETİMDE YOĞUNLUŞTI

Bakan Çelik, internet üzerinden yapılan başvuruların 364 bininin  hayvansal üretim amaçlı projeler olduğuna işaret ederek, söz konusu ön  başvuruların 5 bin 700’ünün de bitkisel üretimi hedeflediğini bildirdi.

Hayvansal üretim proje başvurucularının 134 bininin evraklarının il ve  ilçe müdürlüklerine ulaştığını belirten Çelik, "Şehit, gazi, engelli, kadın ve  eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Başvurular 12 Mayıs'ta  sona erecek. Sonrasında illerde oluşturulacak Genç Çiftçi Proje Değerlendirme  Komisyonları tarafından projeler değerlendirilecek." diye konuştu.

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRAYA KADAR HİBE  

Program kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe yoluyla  destek verilecek. Söz konusu program, nüfusu 20 binden az olan yerleşim  birimlerini kapsıyor.

Söz konusu destekten yararlanabilmek için belirlenen proje konuları  şöyle:

"Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık  projeleri, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri, kanatlı ve ipekböceği  yetiştiriciliği projeleri, bitkisel üretime yönelik, kapama meyve bahçesi tesisi  projeleri, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği projeleri,  kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projeleri, kültür mantarı üretimi projeleri,  yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve  paketlenmesine yönelik, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması  ve paketlenmesi konulu projeler, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını  kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu  projeler, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeler. (AA)