Fındık fiyatları kaç TL? Fındık fiyatında son durum

Giresun Ticaret Borsasında kabuklu tombul fındığın kilogramı ortalama 12,62 liradan satıldı.

Giresun Ticaret Borsasında kabuklu tombul fındığın kilogramı ortalama 12,62 liradan satılırken konuya ilişkin bir diğer açıklama da Ordu Valisi'nden geldi;

ORDU VALİSİ: FINDIK FİYATLARI İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİL

Üreticilerin talepleri konusunda en son olarak Ordu Valisi konuştu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, fındık fiyatlarının istenilen düzeyde olmadığına ve devlet müdahalesinin gerekliliğine dikkat çekti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Balkanlıoğlu, “Fındıkta devletin yapması gereken çok iş var. Fındıkta fiyatlar istenilen düzeyde değil, müdahale edilmeli ancak, fındık çiftçileri olarak bizim de yapmamız gereken çok şey var.

Dedelerimizin diktiği 70-80 yaşındaki köklerden çok fazla verim alamıyoruz. Onların yenilenmesi lazım. Bakım yapmak, hastalık ve zararlara karşı dirençli, kaliteli ve soğuğa karşı dirençli türleri geliştirmemiz gerekiyor. Fındık üreticileri kendi aralarında birleşip örgüt kurmak, kendi fındığımıza sahip çıkmamız gerekir. Rakipler çıkıyor. Çin’de fındık üretmeye başlamışlar. Şili, Arjantin, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Gürcistan’da fındık üretmeye başlamışlar.” Diyerek fındık konusundaki görüşlerini açıkladı.