Esnaf rekabet gücünü ‘aracısız' kazanacak

ToptanTR.com kurucu ve CEO'su Sezgin Şener, aracıların yarattığı ek maliyet sebebiyle esnafın maliyetlerinin yükseldiğini söyledi. Sezgin, ToptanTR Pazaryeri'nin bu problemi çözeceğini söyledi.

SERDAR SAĞLAM

Son yıllarda esnafın en büyük problemi zincir marketlerle ve büyük perakende ağlarıyla rekabet edememek. Mahalle bakkalları ve küçük marketler yıllar içerisinde yerini 'ucuz' ürün satan zincir marketlerin şubelerine bırakıyor. ToptanTR Pazaryeri kurucu ve CEO'su Sezgin Şener kurdukları yeni platformla bu duruma son verme iddiasında. Esnafın rekabet edememe sebebinin aracılar nedeniyle toptan maliyetindeki artış olduğunu ifade eden Şener kurdukları platformla maliyetleri düşüreceklerini söyledi. Şener, "Geleneksel kanaldaki birçok farklı esnafın aracılardan dolayı çok pahalı ürün aldığını ve müşterilerine hizmet vermekte zorlandıklarını tespit ettik. Mahallelerimizdeki manavdan nalbura, kırtasiyeden züccaciyeye kadar tüm esnafın aynı dertten mustarip olduğunu görünce, bu projeyi tüm esnafa uygun olarak nasıl kurgulayabiliriz fikriyle yola çıktık. Sonrasında tüm sektörlerden farklı üreticilerin direkt kendisine mağaza açtırarak aracısız olarak esnafa ulaşabilmesini sağlayan pazaryeri iş modelini gündemimize aldık" şeklinde konuştu.

HER SEKTÖRE AÇIK

Sezgin Şener, "Bizim ana müşteri portföyümüz bakkal, market, eczane gibi yerlerdi. Ama şu anda pazaryeri olduğumuz için her sektörden üretici bizde mağazasını açabiliyor." dedi. Şener, Türkiye'nin tüm bölgelerindeki üreticisinden alıp, en uzak yerdeki ilgili esnafa teslim edebilecek ciddi bir lojistik altyapı kurduklarını dile getirdi.

Sezgin Şener "Artık A'dan Z'ye caddede gördüğümüz bütün esnafın uçtan uca tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı bir platform oluyoruz" dedi.

ŞENER: TAHSİLAT SORUNU DA ORTADAN KALKACAK

Üretici ile esnaf arasındaki en büyük sorunlardan birinin tahsilat sorunu olduğuna dikkat çeken Şener, "Bizim aracı olduğumuz, üzerimizden yapılan satışlarda herhangi bir tahsilat riski yok. Çünkü ToptanTR.com üzerinde yapılan işlemlerde para ödenmiş oluyor. Hatta alışveriş yapan esnaf özelinde tüm banka kartlarına cazip koşullar ile ilave taksitler, birçok banka üzerinden kredi kullandırım ve havale/eft ödemelerinde özel indirimler gibi birçok ek ödeme opsiyonlarımız var. Esnaflarımızı hem bu seçenekler konusunda bilgilendiriyor hem de bu ek ödeme opsiyonlarından faydalanmalarını sağlıyoruz. Esnafımız artık kendisine en uygun olan ödeme opsiyonlarıyla ürün tedarikini yapabiliyor. Üreticinin de para garantisi var. Yani 'malı sattım, parası gelecek mi gelmeyecek mi' sorunu yaşanmıyor" diye konuştu.