Türkiye'nin ilk özel teşebbüs yatırımı olarak 1926 yılında faaliyete geçen Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın 91'inci kampanya döneminde yaklaşık 25 bin ton şeker üretilecek
Şeker pancarı alımlarının 7 merkezde gerçekleşeceğini, 106 gün boyunca fabrikada, 24 saat kesintisiz çalışılarak günde ortalama bin 800 ton şeker pancarı işleneceğini ifade eden Erdoğmuş, "Yaklaşık 190 bin ton şeker pancarı işlenecek, üretim döneminde 25 bin ton şeker, 8 bin ton melas, 60 bin ton yaş pancar posası elde edilmesi planlanıyor." dedi.
Uşak Valisi Ahmet Okur, şeker fabrikasının kent ve bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtti.
Türkiye'nin her alanda önemli gelişim gösterdiğinin altını çizen Vali Okur, "Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar her zaman değişik oyunlarla bu ülkeyi karıştırmayı, zarar vermeyi amaçladılar. 15 Temmuz'da yeniden ülkemizi karanlığa mahkum etmek için çabaladılar. Ancak milletimiz buna izin vermedi. Biz tüm bu oyunları boşa çıkarmaya, üretmeye büyümeye devam edeceğiz" dedi.
Eskişehir'de şeker pancarı alımı başladı
Eskişehir Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ekrem Meydanlı, "Bu kampanya döneminde, Eskişehir Şeker Fabrikası yöre ekonomisine 400 milyon lira katma değer sağlayacak." dedi.
Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası'nda düzenlenen 84. Dönem Pancar Alım Kampanyası'nın açılışında konuşan Meydanlı, içinde bulundukları fabrikanın 1933 yılından beri hizmet verdiğini söyledi. Pancar alımlarının 136 gün süreceğini belirten Meydanlı, 20 Mart'ta başlanan şeker pancarı ekimlerinin 191 bin 800 dekar alanda gerçekleştiğini vurguladı.
Meydanlı, fabrikanın günlük pancar işleme kapasitesinin 7 bin 200 ton olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Eskişehir'de 155 köyde 4 bin 255 çiftçi ailesiyle 1 milyon 220 bin ton üretim kotası sözleşmesi yapıldı. Bu yıl fabrikamızda 980 bin ton civarında pancar işlenecek. Yaklaşık 120 bin ile 130 bin ton civarında kristal şeker ile yan ürün olarak maya ve yem sanayi için önemli olan 42 bin ton melas, ayrıca 210 bin ton yaş pancar posası üretiminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu kampanya döneminde, Eskişehir Şeker Fabrikamız yöre ekonomisine 400 milyon lira katma değer sağlayacak."
Fabrikaya ilk pancarı getiren çiftçilere hediye verilmesinin ardından dua edilerek kurban kesildi.