'En büyükler' HOMTEX için güçlerini birleştirdi

Ev tekstilinin çatı kuruluşu TETSİAD, CNR ile yollarını ayırarak TİM, İTO ve BTSO ile birlikte HOMTEX fuarını düzenleme kararı aldı. Fuar, 12-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da organize edilecek.

CNR ile yollarını ayırmasının ardından TETSİAD, 17-21 Mayıs 2022'de HOMTEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı olarak gerçekleştirme kararı aldı. Fuar için İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

TİM'DEN BİR İLK OLDU

TİM Başkanı Gülle, HOMETEX fuarının başarılı bir şekilde yapılacağından emin olduğunu belirterek, "Bugüne kadar hiçbir fuar organizasyonun yönetiminde ve içinde olmadık ama yaptığımız çalışmalar neticesinde geldiğimiz noktada bugün TETSİAD Başkanı ile görüşerek TİM ve ihracatçı birliklerini önemli bir fuarcılık partneri haline getiriyoruz. Hep birlikte yapacağız" değerlendirmesinde bulundu. İTO Başkanı Avdagiç ise "Bütün önemli fuarların burada yapılmasını sağlayacak bir altyapı oluşturduk. Ayrıca uzun süredir birçok fuar zincirini bloke eden bir yapıyı da hukuki bir yöntemle bu mekanizmanın dışına çıkardık. Bu fuarı öyle kaliteli yapmalıyız ki stantlarımızın kalitesi, ürünlerimizin kalitesi ve içeriğiyle bu fuar inşallah bundan sonraki dönemde artık 3 yıl sonra dünyanın bu konudaki bir numaralı fuarı olmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

YATIRIM OLARAK GERİ DÖNECEK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "Kâr amacı yok. İlk defa 2022 yılından itibaren bu fuarla ilgili her birimizin şirketlerinden ödediği her bir kuruş inşallah fuarımıza yatırım olarak dönecek" açıklamasında bulundu.

FUAR TEK TARAFLI ERTELENİNCE İPLER KOPTU

TETSİAD açıklamasına göre, EVTEKS'in organizatör firma İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından tek taraflı olarak 2022 yılına ertelenmesi üzerine, TETSİAD, CNR ile yollarını ayırmıştı. Açıklamaya göre, organizatör firmanın, aynı dönemlerde başka sektörlere ait fuarları düzenlerken, dünyanın en büyük iki fuarından biri olan ev tekstili fuarını, üstelik de fuar katılım paralarını toplamasına rağmen, salgını gerekçe göstererek, "gayri yasal" bir şekilde tek taraflı erteleme kararı almasıyla başlayan fuar krizini TETSİAD, İTO ve BTSO hamlesiyle çözdü.