Akdeniz mutfağının özel lezzetlerini sunan yabani otlar, şubat ayının sonunda yağışların başlamasıyla verimli topraklarda yeşeriyor. Salatası, haşlaması, zeytinyağlı ve etli yemekleri yapılan otlar, son dönemde ünlü şeflerin sos ve tatlı tarifleri içinde dahi yerini almaya başladı.
Sağlıklı yaşam kültürü ve Akdeniz mutfağına olan ilginin artmasıyla kültürü alınarak tarımına da başlanan Ege otları, bölgede kırsal kesimde yaşayan çok sayıda kadının geçim kapısı oldu.
Oteller ve restoranlar için topluyoruz
İnternetten ot gönderiyorlar
Londra ve Tokyo'da ot menüleri
Turp otu, radika ve ebegümecinin salatasının yapıldığını, arapsaçı ve şevketi bostanın ise et yemekleriyle kullanıldığını anlatan Kamiloğlu, üniversite olarak başlattıkları bir programla Ege köylerini gezerek eski tarifleri bir kitapta topladıklarını bildirdi.
İlk etapta Londra ve Tokyo'da "franchise" (markanın kullandırılmasına dayanan iş ilişkisi) yöntemiyle açılan "West Aegean" (Batı Ege) restoranlarındaki şeflere bu tarifleri gönderdiklerini anlatan Kamiloğlu, "Tüm dünyada ağır yemeklere ilgi azalıyor. Fransız mutfağı gerilerken İtalyan mutfağının yükselişinin arkasında taze sebze meyve kullanımı var. Türk mutfağı da otlarıyla bu süreçte ön plana çıkabilir." diye konuştu. (AA)