Dünyanın buluşma noktası İstanbul oldu! 30 bin kişi hırdavat fuarında

İstanbul dev bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. 120 ülkeden 30 bin yerli ve yabancı ziyaretçinin yer aldığı Avrasya Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ile eşzamanlı toplam 4 fuar düzenleniyor.

Akşam

Avrasya'nın Hırdavat Fuarı olan Hardware Eurasia, Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) ve Reed Tüyap işbirliği ile başladı. 24-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, "Hırdavat sektörü, hem ülkemizde gelişmekte olan hem de dünyada önemli ticaret hacmine sahip bir sektör. Yakın coğrafyamızda sektör için önde gelen bir üretim merkezi konumundayız. Komşu ülkelerimizin birçoğu hırdavat tedariğini Türkiye'den sağlıyor. Türkiye hırdavat sektöründe önemli bir üretim ve ihracat hacmine ulaştı. Sektörümüzün dünyaya açılan kapısı olarak Avrasya Hırdavat Fuarı bu sebeple çok önemli. Bu sene geçtiğimiz fuara göre büyük bir ilgi var. Bu ilgi fuarın ne kadar yerinde bir girişim olduğunu da bizlere gösteriyor" diye konuştu. Açılış töreninde bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Türkiye çok güçlü kaynakları olan, potansiyeli güçlü bir ülke. İhracatçımızın ve sanayicimizin bu inancı ve yarınlara dönük motivasyonu var olduğu müddetçe farklı zorlukları, farklı engelleri aşıp şu anda elde ettiğimiz rakamlardan çok daha yukarılara çıkabilecek başarıları birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

HIRDAVAT HER YERDE

Bahçıvan, "Hayatın her yerinde hırdavat var. Bireysel ihtiyaçlarımızdan sanayimizin tüm detay alanlarına kadar her konuyu buluşturan bir sektör hırdavat. Fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu.

ÖNCEKİ YILA GÖRE % 35 BÜYÜDÜ

Tecdelioğlu, "Fuarlar 42 bin metrekarede düzenleniyor. 120 ülkeden 6 binin üzerinde yabancı toplamda 30 binden fazla ziyaretçinin fuarları takip etmesi bekleniyor. Avrasya Hırdavat Fuarı, bir önceki yıla göre yüzde 35 büyüdü. Fuara katılan firmalarda ise yüzde 38 artış kaydedilmesi bekleniyor" dedi. Hırdavat sektörünün 11,8 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olduğunu kaydeden Çetin Tecdelioğlu, "Üretici ağırlıklı olan lider firmaların katılımcı olduğu fuara İngiltere, İspanya, İsrail, Kazakistan, Rusya, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya, Çekya, Macaristan başta olmak üzere birçok ülkeden katılım gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

DÜNYADA VİZE SORUNU VAR

Fuarı ikinci kez düzenlediklerinin altını çizen Tecdelioğlu, "Fuarımızı dünyanın hırdavat sektöründeki buluşma adresi olarak nitelendirebiliriz. Çünkü dünyada yaşanan vize problemlerinden dolayı Türkiye ve İstanbul bir buluşma merkezi haline geldi"dedi.