Dünya gıda sektörü İstanbul'da buluştu

Türkiye'nin en büyük gıda fuarı olan WorldFood İstanbul, 80 ülkeden katılımcı ağırladı. 20 binden fazla ziyaretçi fuara geldi.

Akşam Gazetesi

Bu yıl 3-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul' 32. yılında bir rekora imza attı. 2023 yılında 73 ülkeden 800'den fazla yabancı satın almacıyı ağırlayan fuar; bu yıl 80 ülkeden 900'ü aşkın satın alım heyetini misafir etti. Bu durumun, Türk gıda sektörü için yeni iş ve ortaklık fırsatları yaratma, pazar payını artırma ve sektör temsilcilerinin uluslararası işbirlikleri kurma açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, "Bu fuarı; Gulfood, Anuga, SIAL Paris, veya Tayfex gibi uluslararası düzeyde bilinen bir etkinlik haline getirmek istiyoruz. 'Türkiye Gıda Platformu' çatısı altında; tüm ihracatçı birlikleri, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), ETÜDER ve diğer sektör temsilcileriyle birlikte bu hedefe odaklandık" diye konuştu.

MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Kazım Taycı, "Çiftçimizin ve ihracatçımızın ciddi ekonomik sıkıntıları var. Ancak, biz tüm bu zorluklara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

YENİLİKÇİLİK ÖNEMLİ

Kazım Taycı, "Gıda sektörü, sürdürülebilir üretim ve yenilikçi çözümlerle büyüme potansiyeline sahip. Fuarda, çevre dostu ürünlerin sergilenmesi, sektörümüzde bu yöndeki farkındalığı artıracak" şeklinde konuştu. Taycı, sürdürülebilir üretim modellerinin ve çevreye duyarlı teknolojilerin kullanılmasının önemine vurgu yaptı.