Dünya enerji devleri akıllı dönüşüm için buluşuyor

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı (ICCI), 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy'de enerjinin devlerini buluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en büyük uluslararası enerji fuarı Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı (ICCI), 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy'de enerjinin devlerini buluşturmaya hazırlanıyor. Ana teması 'Enerjide Sürdürülebilir ve Akıllı Dönüşüm' olarak açıklanan ICCI 2023, 06 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası, 'Enerji Sektöründe Afet Yönetimini' de gündemine aldı.

İŞ BAĞLANTILARI

3 gün boyunca 4 salonda 40'a yakın oturumun gerçekleştirileceği ICCI 2023'e İtalya, Almanya, Rusya, Çin, Hindistan, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, İngiltere, Fransa, Avusturya, İspanya, Danimarka, Kazakistan, Azerbaycan, Finlandiya, İran ve Güney Kore'den firmalar ve üst düzey konuklar katılacak. Fuar, yerli firmaların yurtdışı ile bağlantılar kurmasına, yabancı firmaların ise Türkiye pazarında yer almasına katkıda bulunmaya devam edecek. Konferansın ana temasının 'Sürdürülebilir ve Akıllı Enerji Arz Güvenliği' olduğunu belirten Türkiye Kojenerasyon Derneği (KOJENTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, şunları söyledi: "Bu çerçevede son 3 yılda sarsıcı değişiklikler yaşayan enerji üretimi ve arzına yönelik önümüzdeki dönemlerde uygulanacak dönüşümün ayrıntıları tartışılacak. Elektrik enerjisini, doğalgazı ve suyu kullanıcıya ulaştıran şebekelerde mümkün olduğu ölçekte mini şebekeler ve enerji adaları oluşturmak koruyucu yöntemlerden biridir."

AFET SONRASI HIZLI ÜRETİM

Bu yılki konferans programında doğal afetlerde acil enerji arzına yönelik çözümlerin ve önerilerin sunulacağı paneller ve uzman konuşmacıların olacağını belirten Yavuz Aydın, şunları söyledi: "Türkiye'de gelecekte yaşanabilecek afetlerde daha hazırlıklı ve enerji arzında geri dönüşün daha hızlı olmasına yönelik strateji ve önlemler tartışılacak. ICCI fuar alanında bu yıl afet koşullarında insan yaşamını ve kentsel hayat akışını idame ettirecek teknolojik ürün ve hizmet çözümlerinin tanıtılacağı sergi alanı olacak" dedi.