Dünya çelik sektörü İstanbul'da buluştu

Uluslararası İnşaat Demiri İhracatçıları ve Üreticileri Birliği'nin (IREPAS) Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) işbirliği ile düzenlediği konferans İstanbul'da gerçekleşti.

Uluslararası İnşaat Demiri İhracatçıları ve Üreticileri Birliği'nin (IREPAS) Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) işbirliği ile düzenlediği konferans İstanbul'da gerçekleşti. Yılda iki kez yapılan organizasyonun 40. yılında 20 ülkeden 60'tan fazla çelik üreticisinin katılımı ile toplamda 750'nin üzerinde rekor sayıda katılımcı yer aldı. Türkiye'nin Batı dünyasında inşaat çeliğinde açık ara bir numara olduğunu belirten ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, şimdi talebin düştüğünü belirterek inşaat çeliği ihraç edilmediği ülkenin kalmadığını söyledi.

BEKLENTİ 15 MİLYAR DOLAR

2022'de çelik ihracatının 21 milyar dolarları aştığını bu yıl beklentinin 15 milyar doların altına ineceğini belirten Aslan, "Dünya konjonktürünün bu sonuçta çok önemli etkisi var ama aynı performansı tutturmak zorundayız. Bu konuda çabamızı göstermeye devam edeceğiz" dedi. Avrupa'nın toplam ihracat içindeki payının yüzde 40 olduğunun bilgisini paylaşan Aslan "Avrupa'nın korumacı birtakım önlemler almasıyla bu oran biraz düştü" diye konuştu.