Dericiler ABD pazarına odaklandı

Deri sektöründeki ihracatın çok önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği Antalya Leather&Fur Fashion Show Fuarı bugün de devam ediyor.

Deri sektöründeki ihracatın çok önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği Antalya Leather&Fur Fashion Show Fuarı 20'ye yakın ülkeden 1200'ün üzerinde katılımcıyla bugün de devam ediyor. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dursun, Türkiye'den 70 firmanın yer aldığı fuara en yüksek katılımın Rusya'dan ve Ukrayna'dan olduğunu, büyük bir işlem hacmi gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

RUSYA'YA İHRACAT DÜŞTÜ

Dursun, "Deri ve konfeksiyon sektörü olarak ana pazarlarımız Kuzey ülkeleri, Avrupa'nın soğuk geçen yerleri, Rusya, Ukrayna. Sektörün yüzde 70'i Rusya ve Ukrayna ile ticaret yapıyor. Rusya'ya savaştan dolayı ihracat düştü. Rubleye dönmesi bizim için dezavantaj oldu, çünkü ham deriyi dolarla alıyoruz. Savaş sonrası Rusya'ya ihracattaki düşüşü Amerika ile doldurmaya çalışıyoruz. Hedef pazarlarımız arasında, Latin Amerika ülkeleri, Kore ve İskandinav ülkeleri var" diye konuştu.