Demir ihracatı 5 milyar doları aştı

Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün mayıs ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.8 artarak 1.2 milyar dolar, ocak-mayıs döneminde ise 5.1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sanayi sektörleri arasında en çok ihracat yapan 6'ncı sektör olan Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün mayıs ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.8 artarak 1.2 milyar dolar, ocak-mayıs döneminde ise 5.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Açıklanan rakamları değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, son dönemde Türkiye'de ihracat konusunda yeni yaklaşımların ve perspektiflerin öneminin giderek arttığını belirtti.

TEŞVİK BEKLENTİSİ

Maliyet artışlarının pazarlarda rekabet şansını azalttığını kaydeden Tecdelioğlu, "Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen birçok projeyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yeniden rekabet gücü kazanmak için ekonomi yönetimimizden üretici-ihracatçıya özel teşvik ve destekler bekliyoruz" dedi.