Değirmen makinelerinin devleri İstanbul'a geliyor

Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, 2023'te 3.5 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, "MillTech İstanbul Fuarı, 15-18 Eylül'de Avrupa'dan Asya'ya, Rusya'dan Ortadoğu'ya ve Afrika'dan Türk Cumhuriyetlerine kadar dünyanın dört bir yanından 15 bini aşkın sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak" dedi. Demirtaşoğlu, yerli üretim makinelerin muadillerinden çok daha kaliteli olması, Ar-Ge'ye verilen önem ve anahtar teslimi fabrikalar kurulması sonucu Türkiye'de üretilen değirmen makinelerinin dünyada ilk sırada yer aldığını ifade etti.

DÜNYADA GÜÇLÜYÜZ

Sektörün geçen yıl 3 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Demirtaşoğlu, Türk değirmencilik sektörünün fazla bilinmemesine karşın dünyada çok güçlü bir marka haline geldiğini vurguladı. Demirtaşoğlu, ihracatta ülke sayısını ve tutarı artırmak için çalıştıklarını vurguladı.

'MILLTECH'E 65 ÜLKEDEN ZİYARETÇİ

İhracat hedeflerini büyüttüklerini bildiren Zeki Demirtaşoğlu, şöyle devam etti: "Başta Almanya, ABD, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hindistan, İngiltere, İtalya, Kanada, Mısır, Japonya ve Tayvan olmak üzere yaklaşık 65 ülkeden binlerce katılımcı, iş bağlantıları kurmak, yeni ürün ve teknolojileri yerinde görmek, yeni tedarikçiler bulmak, yeni trend ve teknolojiler hakkında bilgi almak üzere fuarı ziyaret edecek."