Çiftçinin yüzü güldü! Bir dekardan alınan ürün 600 kiloyu geçti

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana'da buğday üretiminin dekarda 600 kilogramın üzerinde verim sağladığını, bu rakamın ise Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu bildirdi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana'da buğday üretiminin dekarda 600 kilogramın üzerinde verim sağladığını, bu rakamın ise Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu bildirdi.

Çukurova Üniversitesi'nde bugün 'hasat bayramı' yapıldı. Etkinlikte konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukuorva Bölgesi'nin verimli topraklarıyla Türkiye'nin önde gelen tarımsal üretim alanlarından biri olduğunu söyledi. Bölgede yılın 4 mevsimi değişik ürünlerin üretilebildiğini belirten Prof. Dr. Kibar, özellikle kıraç bölgelerde buğday üretimi yapıldığını kaydetti.
Hasat denilince akla ilk olarak buğday ve ekmeğin geldiğini kaydeden Kibar, "Buğday, insanlığın toplayıcılık ve avcılıktan sonra yerleşik düzene geçip tarımsal faaliyette bulunduğu, ürettiği ilk ürünler arasındadır. Bu bakımdan buğday hasadı sararmış dolgun başaklarla bir başka anlam kazanır. İlimizde normal koşullarda dekara verim 600 kilogramın üzerine çıkmaktadır. Oysa Türkiye ortalaması 200-250 kilogram civarındadır. Bereketli topraklar sayesinde yıllık ürün Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir" diye konuştu.
Daha sonra üniversite kampüsü içerisinde bulunan 7 bin 500 dekarlık alanda buğday hasadı yapıldı.(İHA)