Çelik ve makineciler güçlerini birleştirdi

Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. ile en büyük çelik tüketicilerinden biri olan makine imalat sanayiinin çatı kuruluşu Türkiye Makine Federasyonu arasında önemli bir işbirliğine imza atıldı.

Türk çelik sektörüne üretim ve geliştirme (Ür-Ge), araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) inovasyon, teknoloji geliştirme ve akredite laboratuvar hizmetleri ile katkı sunan Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL) ile en büyük çelik tüketicilerinden biri olan makine imalat sanayiinin çatı kuruluşu Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) arasında önemli bir işbirliğine imza atıldı.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

MATİL'in, MAKFED üyesi firmalara test ve analiz hizmeti vereceği işbirliği kapsamında ortak Ar-Ge projeleri de geliştirilecek. Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini belirten MATİL Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, "Güçlü altyapımız ve uzman ekiplerimizle en büyük çelik tüketicileri arasında yer alan makine sanayimizin gelişimine katkı sağlayacak olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.