Canik, Paris'e imzasını atacak

Canik ve Samsun Yurt Savunma grup şirketleri, Paris'te düzenlenen dünyanın en prestijli savunma sanayii buluşmalarından EUROSATORY'de 17-21 Haziran'da yerini alacak.

Türk savunma sanayiinin lider şirketi Canik ve Samsun Yurt Savunma (SYS) grup şirketleri, Paris'te düzenlenen dünyanın en prestijli savunma sanayii buluşmalarından EUROSATORY'de 17-21 Haziran'da yerini alacak. Geçtiğimiz ağustos ve Eylül aylarında sırasıyla Türkiye'de yapılan IDEF ve Londra'da yapılan DSEI fuarlarında tanıtıma başladığı düşük geri tepmeli 30x113 mm orta kalibre top konseptine olan yoğun ilginin EUROSATORY'de zirveye çıkarak fuara imzasını atması bekleniyor.

KİLOGRAMI 300 DOLAR

Canik Genel Müdürü Cahit Utku Aral, 2023 yılında Türk savunma şirketleri arasında ihracatta ilk 10'da yer aldıklarına dikkati çekti. Canik markası altında ürettikleri hafif silahlarla dünya çapında en büyük 5'inci şirket konumuna geldiklerini vurgulayan Aral, SYS Grup şirketlerinin net kilogram başına ihracat bedelinin 300 doların üzerinde gerçekleştiğini belirtti.