Beş günlük dev fuarda 1.5 milyar euroluk satış

Üç yıllık aranın ardından dünyada düzenlenen ilk büyük uluslararası tekstil makineleri fuarı olan ITM 2022 sektörü 5 gün İstanbul'da ağırladı. Rekor katılım sağlanan fuarda 1.5 milyar euronun üzerinde iş hacmi oluştu.

Pandemi molası sonrası düzenlenen ilk büyük uluslararası tekstil makineleri fuarı olan ITM 2022'de rekor satışa ulaşıldı. Teknik Fuarcılık ve Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım ortaklığıyla düzenlenen ITM 2022- Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı, 14-18 Haziran tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. 120 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar, katılımcı, ziyaretçi ve makine satışlarıyla rekor kırdı.

TÜRKİYE TEDARİK MERKEZİ

65 ülkeden 1280 firma ve temsilciliğinin katıldığı fuarı yüzde 44'ü uluslararası, yüzde 56'sı yerli olmak üzere 102 ülkeden 64 bin 500 kişi ziyaret etti. Fuarda, 1.5 milyar euronun üzerinde iş hacmi oluştu. Fuarda yakalanan başarılı satış grafiği, son 3 yıldır pandemi nedeniyle yaşanan zorlukların geride kaldığının kanıtı oldu. Türkiye, özellikle Çin dahil Uzakdoğu ülkelerindeki tedarik zincirinin kırılmasıyla Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin de tedarik merkezi haline geldi.

2024'E YOĞUN BAŞVURU

Fuara; Andora, Angola, Honduras, Peru, Seyşeller, Sierra Leone, Brezilya, Sri Lanka, Tanzanya, Mısır, İran, Umman gibi dünyanın dört bir yanından gelen üreticilerin çok sayıda makine alımına ve güçlü işbirliklerine imza attı. Fuarın ilk gününden itibaren beklentilerinin çok üzerinde bir satış grafiği yakaladıklarını ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçiyi ağırladıklarını dile getiren pek çok firma yetkilisi, ITM 2024 Fuarı'nda stantlarını büyütme kararı aldı. Firmalar fuar süresince kayıt başvuru noktalarına giderek şimdiden ITM 2024 için yoğun katılım başvurusu yaptı.

TEKNOLOJİK YENİLİKLER TANITILDI

Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da sektörün nabzını tutmayı sürdüren olan ITM 2022, alanında önce teknolojiler geliştiren yüzlerce üreticinin katılımı, küresel çapta yatırımcıların ve ticari heyetlerin ziyaretiyle adeta bir tekstil şölenine dönüştü. Pandemi koşullarında ürün geliştirmeye ve yeni üretimlere ağırlık veren birçok firma, ürünlerini 3 yıl aradan sonra ilk kez ITM 2022 Fuarı'nda müşterilerine tanıtma imkânına kavuştu. Fuarı ziyaret eden firma sahipleri, yöneticiler, çalışanlar ve sektör temsilcileri; en son teknolojik yenilikleri ilk kez görme fırsatı yakaladı ve lansmanları takip etti.

64.500 KİŞİ ZİYARET ETTİ

İstanbul'un ulaşım kolaylığı ve vize sorununun olmaması sebebiyle ITM 2022 Fuarı, dünyanın dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırladı. 102 ülkeden 64 bin 500 kişi, tekstil teknolojilerindeki en son yenilikleri yakından görmek için fuara geldi. Sektör liderlerini bir araya getiren fuarın bir sonraki buluşması 4-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.