Bakanlıktan ‘tek çatı' adımı! Kadın girişimciler için web sitesi

Kadın girişimcilere verilen destek ve teşvikler tek web sitesinde toplandı. Artık tüm bilgilere kadingirisimci.gov.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Girişimci olan ve olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentörlük çalışmaları kadingirisimci.gov.tr web sitesinde toplandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile "Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü" imzaladıklarını hatırlatarak bu kapsamda tek bir platform hazırladıklarını söyledi.

DESTEĞE KOLAY ERİŞİM

Göktaş, "Kadınlar tüm bilgilere kadingirisimci.gov.tr adresinden ulaşabilecek" dedi. Web sitesinde, kadın girişimciliği alanında kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan hizmetlerin yer aldığını aktaran Göktaş, "Destek ve Teşvikler" başlığı altında, bakanlıklar, KOSGEB, Kredi Garanti Fonu, bankalar, kalkınma ajansları gibi kurum ve kuruluşlarca sunulan destek ve teşviklere kolayca ulaşılabildiğini belirtti. Bakan Göktaş, şunları kaydetti: "Kadın girişimcilerimiz yine web sitesi üzerinden fırsatlar haritasında, iş, staj, eğitim ve girişim desteklerinden yararlanabiliyor. Asistan desteği ile sorularını yazıp, ihtiyaç duydukları bilgiye daha kısa sürede ulaşabiliyor."