Ayakkabıya fuardan 120 milyon dolarlık katkı

45 ülkeden 700 yabancı alıcı, 8 Kasım'da Antalya'da kapılarını açacak Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı'nda buluşacak. 100 firmanın katılacağı fuarın sektör ihracatına 120 milyon $'lık katkı sağlaması bekleniyor.

2023'ün Ocak-Eylül döneminde 932 milyon dolar ihracata imza atan ayakkabı sektörü Antalya'da buluşacak. Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı 8 Kasım'da Antalya Granada Luxury Belek'te kapılarını açmaya hazırlanıyor. 100 üretici firmanın yer alacağı fuara bu yıl 45 ülkeden 700'e yakın yabancı sektör profesyonelinin ve alıcıların gelmesi bekleniyor.

ÖZEL TASARIM SERGİ

Dört gün sürecek olan fuarı Arnavutluk, Azerbaycan, Avusturya, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Gürcistan, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan ve Türkmenistan başta olmak üzere toplam 45 ülkeden 700'e yakın yabancı alıcı ziyaret edecek. Fuarda, ayakkabı üreticilerinin son kreasyonları ve İstanbul merkezli bir üreticinin Eksposhoes'a özel tasarladığı el yapımı kadın ayakkabısı da sergilenecek.

İHRACATIN İTİCİ GÜCÜ

EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, ayakkabı sektörünün yıl sonunda ihracatta 1 milyar dolar sınırını yeniden aşacağını söyledi. Demir, "Üreticilerimiz zor şartlarda dünya pazarları ile rekabet ediyor" dedi.

SIRA MARKALAŞMADA

Sektörün üzerine düşeni yapmaya gayret ettiğini anlatan Erkan Demir, "Üretim ve tasarımda kendimizi dünyaya ispat etmiş durumdayız. Finansmana erişim ve markalaşma konularında istediğimiz noktalara geldiğimizde küresel ekonomideki dalgalanmalarda daha az etkileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL PROFESYONELLERİ AĞIRLAYACAK

Küresel ayakkabı endüstrisinin profesyonelleri, sektörün uluslararası düzeyde en büyük organizasyonu olan 'Dünya Ayakkabı Kongresi' için kasım ayında İstanbul'da buluşacak. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği'nin (TASD) ev sahipliğinde 'Geleceği Şekillendirmek' temasıyla düzenlenecek kongrede yeni trendler, sürdürülebilirlik başta olmak üzere sektörü ilgilendiren tüm kritik başlıklar ele alınacak. TASD Başkanı Berke İçten, ayakkabıda Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesinin 550 milyon çiftle Türkiye'de olduğunu hatırlattı.