Avrupalı Türk mobilyasına yöneldi, ihracat rekor kırdı

Türkiye mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ihracatı nisanda yükselmeye devam etti. 2021'in nisan ayına göre yüzde 33.9 artış sağlayan sektör, 778 milyon 148 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ihracatı nisanda yükselmeye devam etti. 2021'in nisan ayına göre yüzde 33.9 artış sağlayan sektör, 778 milyon 148 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektörün nisan ayı Türkiye toplam ihracatındaki payı yüzde 3.3 oldu. Sektörün nisan ayı ihracatındaki en başarılı pazarı Irak olurken, İsrail ise ikinci sırada yer aldı.

ÇİFT HANELİ BÜYÜME

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Onur Kılıçer, yaptığı açıklamada pazar çeşitliliğinin önemine dikkat çekti Kılıçer, şu bilgileri verdi: "Nisan ayında ihracat yaptığımız ülkeler arasında Irak pazar liderimiz. Ancak yüzde 5.6'lık bir düşüş var ama Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamında çift haneli, rekor büyümeler sağladık. Yunanistan'a yüzde 161.6'lık, Birleşik Krallık'a yüzde 83.3'lük, Bulgaristan'a yüzde 59'luk, Fransa'ya yüzde 48.4'lük, Almanya'ya ise yüzde 33.1'lik artışlar kaydettik. Avrupa ülkelerinin taleplerini Türkiye'ye kaydırdığını görüyoruz."

YENİ PAZARLAR İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Kılıçer, şöyle devam etti: "Şubatta Almanya'ya, martta Fil Dişi Sahili'ne yurtdışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirdik. Avrupa ve Asya'da yapacağımız çalışmalara ek olarak ABD, Kanada ve Avustralya'ya da ticari heyetler düzenleyeceğiz. Farklı pazarlarda ihracatımızı artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."