Antalya dericileri ağırlıyor! Cironun yüzde 50'si bu fuarda toplanıyor

Deri ve konfeksiyon sektörünün yüzde 50 cirosunu karşılayan fuar için geri sayım başladı. Leather&Fur Fashion Fuarı, 20'nin üzerinde ülkeden katılım ve 1200'ün üzerinde alıcıyla açılacak.

Deri sektöründeki ihracatın çok önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği Antalya Leather&Fur Fashion Fuarı, 1200'ün üzerinde alıcıyla 5-8 Aralık tarihlerinde 11'inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuarda ağırlığın Avrupa'daki Doğu Bloku ülkelerinden olacağını ve büyük bir işlem hacmi gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dursun, sektörün toplam ticaretinin aşağı yukarı üçte ikisinin Antalya'da gerçekleştirilen fuarlardan geçtiğini dile getirdi.

TÜRKİYE'DEN 70 FİRMA

Fuarın, pandemi dahil kesintisiz devam ettiğinin altını çizen Fatih Dursun; Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Amerika, Almanya, Fransa dahil olmak üzere 20'yi aşkın ülkeden katılımcı beklediklerini belirtti. Türkiye'den 70 firmayla fuara katılacaklarını kaydeden Fatih Dursun, "Şu anda rezervasyonu yapılan 13-14 ülke var ama fuar sonunda 20-21 ülkeyi her sene buluyoruz. Deri konfeksiyon sektörünün yüzde 50 cirosu buradan geliyor" dedi. En büyük pazarlarının Rusya ve Ukrayna olduğunu dile getiren Dursun, "Savaşın başlamasıyla Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı ambargo uygulaması Türkiye'nin önünü açtı. Her iki ülke ile olan ticaretimiz arttı. İlişkilerimizin iyi olması bu pazarlarda varlığımızı arttırmamızı sağladı. Sonuçta iki ülke savaşta, şu an normal alması gereken malın zaten yüzde 50'sini alıyorlar. Ne kadar ilişkilerimiz iyi olsa bile savaş durumundan dolayı ilk etkilenen sektörlerin başında deri sektörü oldu" ifadelerini kullandı.

LİDER ŞİRKETLER GAZİANTEP'TE OLACAK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Moda Gaziantep Fuarı, 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında; tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren lider firmalar ile sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makinelerinin sergileneceği fuara, ağırlıklı olarak Rusya başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılması öngörülüyor. TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuarımızda; 14 bin metrekare kapalı alanda çocuk, kadın ve erkek hazır giyim üreticileri başta olmak üzere; kumaş üreticisi firmalarımızı ve yan sanayileri olmak üzere 110 katılımcı firmayı ağırlamayı hedefliyoruz. Katılımcı firmalarımızı 61 ülkeden 20 bini aşkın yurtdışı alım heyeti ve binlerce profesyonel ziyaretçi ile buluşturacağız" dedi.