Anadolu'daki KOBİ'lere İSTOÇ'ta ticaret fırsatı

İSTOÇ'ta Anadolu'daki KOBİ'ler ağırlanarak, ticaretin canlandırılması hedefleniyor. İSTOÇ'ta, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek İSTOÇFEST ile 6 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturulacak.

İstanbul'un en eski ticaret merkezi, dünyanın en büyük ikinci toptan ticaret merkezi olan İSTOÇ'ta Anadolu'daki KOBİ'ler ağırlanarak, ticaretin canlandırılması hedefleniyor. İSTOÇ'ta, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek İSTOÇFEST ile 2 bin satın almacı 200 firmayla bir araya gelerek 6 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturulacak.

DÜNYAYA DA AÇILACAK

İSTOÇDER Başkanı Ahmet Acar, şunları söyledi: "42 meslek grubunu barındıran İSTOÇ, havayoluna, toplu taşımaya, Kuzey Marmara yoluna yakınlığıyla dikkat çekiyor. Böylesine bir merkezin benzeri Çin'in Yiwu bölgesinde. İSTOÇFEST ile amacımız, daralan iç pazarda ticaretin artmasına katkı sağlamak. En iyi indirimler, en özel fiyatlar sunulacak. İSTOÇ'ta senede 20 milyonluk bir alışveriş trafiği var ve bu organizasyonla bu trafiği ilk sene 30 milyona, sonrasında da 50 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. İlk organizasyonumuzdan sonra bunu uluslararası arenaya taşımak istiyoruz. Çünkü ihracat bu dönemin olmazsa olmazı."

FESTİVALLE 6 MİLYAR DOLAR BEKLENİYOR

Festivalle 6 milyar dolarlık bir ticaret hacmi beklediklerinin altını çizen Acar, şöyle devam etti: "Festivali 2023 yılında uluslararası boyutta yaparsak yıllık 15 milyar dolarlık ticaret hacmimizi 20-30 milyar dolara çıkarabiliriz. İSTOÇ esnafı hem KOBİ'leri hem de yerli tüketiciyi desteklemiş olacak. 4 gün boyunca katılımcılar merkezi gezsin diye sürekli ring sefer yapan bir servis koyacağız. İSTOÇFEST için hazırladığımız özel aplikasyon sayesinde de satın almacılar İSTOÇ'u kolayca gezebilecekler."