Ambalajda odak sürdürülebilirlik

Ambalaj Sanayicileri Derneği mevcut başkanı Zeki Sarıbekir, yeniden başkanlığa seçildi. Sarıbekir, ''Sürdürülebilir bir çevre için Avrupa Yeşil Mutabakatı, Döngüsel Ekonomi ve Geri Dönüşüm vizyonunu gündemimizde tutacağız.'' dedi.

Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin (ASD) 14. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Zeki Sarıbekir, yeniden başkanlığa seçildi. Gelecek dönem için odaklarının sürdürülebilirlik ve çevre konuları olduğuna vurgu yapan Zeki Sarıbekir, "Karbonsuz ekonomiye geçiş sürecinde üzerimize düşenleri yerine getireceğiz. Bizim için diğer bir önemli nokta ise 'sorumlu üretim ve tüketim' olacak. Ayrıca Türkiye'de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

ATIK İTHAL ETMEMELİYİZ

Zeki Sarıbekir, "Sürdürülebilir bir çevre için Avrupa Yeşil Mutabakatı, Döngüsel Ekonomi ve Geri Dönüşüm vizyonunu gündemimizde tutacağız" dedi. Takip edilmesi gereken diğer bir önemli konunun da, 'Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Hedefleri' olduğunu kaydeden Sarıbekir, "Türkiye, AB ülkelerinin atıklarını en fazla ithal eden ülke olamaz, olmamalıdır" dedi.