Afrikalı KOBİ'ler alım için İstanbul'a geliyor

41 Afrika ülkesinden 700 alıcı, 15-16 Eylül'de İstanbul'a geliyor. Çoğunluğu KOBİ'lerden oluşan alıcılar, Türk firmalarla bir araya gelerek, pek çok sektörde yeni ihracat fırsatlarının kapısını aralayacak.

Afrika'nın 41 ülkesinden gelen ve büyük oranda KOBİ olan 700 alıcı, İstanbul'da 15-16 Eylül'de Pullman Hotel'de düzenlenecek 5. Dünya Sektörlerarası İşbirliği Forumu'nda (WCI Forum), Türk firmalarıyla bir araya gelecek. 1.3 milyarlık nüfusu, toplamda 1 trilyon dolara yaklaşan ithalat potansiyeline sahip Afrika pazarı için buluşulan en geniş katılımlı organizasyon olacak organizasyon, Afrika'nın 41 ülkesi başta olmak üzere Orta Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'dan gelecek iş insanına yapı ve inşaattan sağlık ve tekstile kadar önemli pek çok sektörde ikili iş görüşmeleriyle yeni ihracat fırsatlarının kapısını açacak. Bosphorus Expo kurucusu ve WCI Forum Başkanı Utku Bengisu, "İhracatta ticari diplomasiye odaklanmak yetmez. Büyük potansiyele sahip esnaf kesimi unutuluyor. Hedefimiz bu kesimi Türkiye'ye getirip ihracatı artırmak" diye konuştu.

FİRMALAR EŞLEŞECEK

Bengisu'ya göre, Türkiye'den foruma katılan her firmanın bir masasının olacağı, sponsor firmalarının da ayrıca sponsorluk stant alanlarının olacağı forumda yabancı ziyaretçiler sektörlere göre katılımcılarla bire bir görüşmeler gerçekleştirecek. Organizasyon öncesi açılacak online eşleştirme alanıyla foruma katılacak yabancı ziyaretçiler ve yerli üreticiler birbirleriyle Bosphorus Expo ve Afrika Ticaret Merkezleri'nin geliştirdiği B2B yazılımıyla eşleştirme yapıp randevularını oluşturacaklar.

İHRACATÇIYA ROTA ÇİZİYORUZ

WCI Forum Başkanı Utku Bengisu, Bosphorus Expo'ya ilişkin "Bosphorus Expo hedefinin merkezine Afrika Kıtası'nı ve Orta Asya ülkelerini koydu. Herkes bizi Afrika ülkelerindeki çalışmalarımızla tanıyıp bilse de 7 yıldır Kazakistan'da, 3 yıldır da Özbekistan'da faaliyetlerimize devam ediyoruz. Amacımız Afrika ülkelerinde ayak basmadığımız yerin kalmaması, ihmal edildiğini düşündüğümüz ülkelerin en önemli fuarlarını bir Türk firması olarak gururla organize edip oralarda Türk markası ve imajına katkıda bulunmak ve ihracatçımıza doğru rotalar çizmektir" dedi.

9 ÜLKEDE OFİSLERİ VAR

Afrika'nın 9 ülkesinde ofisleri olduğunu kaydeden Bengisu, şöyle devam etti: "Bosphorus Expo, uzmanlaşmış bir fuarcılık anlayışıyla yola çıktı. Merkezine ihracatçıyı alan, hangi firmalarla görüşeceği konusunda ön çalışmayı hazırlayan bir sistemle organizasyonlarımızı yapıyoruz."