90 ülkeden ziyaretçi

Kapılarını 43. kez açan İnegöl Mobilya Fuarı 90 ülkeden ziyaretçi çekti. Fuar pandemi şartlarına rağmen önemli işbirliği ve satın alma görüşmelerine sahne oluyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu yıl 43'üncüsü düzenlenen Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı. Yaklaşık 90 ülkeden ziyaretçi çeken fuarda, 155 firma stant açtı. Bugün son bulacak fuarın ihracat büyük katkı sağlaması bekleniyor. İlçedeki MODEF Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat "Ortalama 25 bin ziyaretçinin uğrak yeri olan bu uluslararası fuar yerli ve yabancı binlerce sektör temsilcisini buluşturmakta ve hatırı sayılı işbirliklerine vesile olmaktadır" dedi.

YÜZDE 20 KATKI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise fuarın tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi. Uğurdağ, İnegöl'ün ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını vurgulayarak, "Türkiye mobilya ihracatının yüzde 20'sine katkı sağlıyoruz. İnegöl de küçük ve orta ölçekli işletmelerle büyüme gösteriyor. Fuar organizasyonu mobilya sektörüne ciddi katkı sağlıyor. Bugün itibarıyla ilçemize 90 ülkeden ziyaretçi rezervasyon yaptı" dedi.

İHRACAT ARTACAK

Uğurdağ "Uzakdoğu, Amerika ve Afrika kıtasına fuarlarla ihracatımızı yükseltiyoruz. Bu fuar, ihracata ciddi oranda artıracak" diye konuştu. Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan ise "Yabancı ülkelerden gelen misafirlerin oluşturacağı sipariş, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi.

8'İNCİ SIRAYA ÇIKTIK

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilya sektörünün son dönemde çok güzel bir dönüşüm geçirdiğini aktardı. Güleç, son 20 yılda Türk mobilyasının tasarımı ve kalitesiyle dünya ticaretinde adından söz ettirdiğini anlatarak, "Dünya mobilya ihracat sıralamasında 23. sıradan 8. sıraya yükseldik" dedi. Katma değerli üretimle ihracatımızı her geçen gün artıracağız. Bu fuara çok iyi hazırlandık" diye konuştu.

İNEGÖL'DEN 534 MİLYON DOLAR İHRACAT

Fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, İnegöl'ün geçen yıl yeni tip Kovid-19 salgınına rağmen 534 milyon dolarlık mobilya ihracatı yaptığını söyledi. Vali Canpolat "Mobilya sektörümüzün tüm emektarlarını tebrik ediyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen İnegöl, ihracat rakamlarıyla ekonomimizin güvenini oluşturmuştur. Mobilya sektörünün ekonomik büyüklüğü, istihdama olan katkısı ve ihracatta en çok paya sahip olmasının en büyük sebeplerinden biri de hiç şüphesiz İnegöl'de düzenlenen bu fuarlardır. Fuar İnegöl'ün rüştünün ispatıdır" dedi.