56 milyar dolarlık dev pazara ‘sanal çıkarma'

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, Latin Amerika ile başlayan sanal heyetlere Körfez Bölgelerini de ekledi ve rotasını Orta Asya'ya çevirdi.

Türk Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Özbekistan’la, 6-9 Temmuz tarihleri arasında ise Kazakistan’la ‘Sanal Ticaret Heyeti’ düzenleyecek. Hedef, her iki ülkeye daha fazla ihracat gerçekleştirmek. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Özbekistan ve Kazakistan hedef ülkelerimiz arasında yer alan toplamda 50 milyon nüfusla 56 milyar dolarlık ithalat yapan Orta Asya’nın büyük pazarlarından. Bu ülkelerde devam eden altyapı, karayolu, havaalanı, terminal gibi projelerde yer almak öncelikli hedefimiz. Özellikle sanal ticaret heyetlerine ara vermeden devam ediyoruz. Temmuz, ağustos ve eylül aylarında gerçekleştireceğimiz sanal heyetlerle firmalarımıza pazar paylarını artırmada öncülük ediyor olacağız” diye konuştu.

TİCARET HACMİ ARTIRILACAK

Öztiryaki, şunları söyledi: “Özbekistan ve Kazakistan ile ticari ilişkilerimizi geliştirerek iki ülke toplamında yaklaşık 86 milyon dolar olan demir ve demir dışı metaller ihracatımızı ve sektör ihracatımızın yüzde 1’lik payına sahip olan kardeş ülkelerimizle daha fazla etkileşimde bulunarak ticaret hacmimizi artırmalıyız. Sanal fuarlar ve heyetlerle hedef pazarlarımızda ve iş ilişkilerimizi geliştiriyoruz.”