52 ülkeden bin 300 alıcı Antalya'da buluşacak

Antalya'da başlayacak Eksposhoes Ayakkabı Fuarı'na 52 ülkeden alıcılar katılacak. 100 üretici firmanın da katılacağı fuarın sektör ihracatına en az 80 milyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Akşam

Yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 392 milyon dolar ihracata imza atan ayakkabı sektörü Antalya'da buluşacak. Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı 26 Nisan'da Antalya'da Granada Luxury Belek'te kapılarını açmaya hazırlanıyor. 100 üretici firmanın yer alacağı fuara bu yıl 52 ülkeden yaklaşık bin 300 yabancı alıcı gelecek.

ARAPLARA ÖZEL HEYET

Fuarı Arnavutluk, Azerbaycan, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Gürcistan, İsrail, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Türkmenistan, Ukrayna başta olmak üzere 52 ülkeden bin 300 yabancı alıcı ziyaret edecek. Arap ülkelerine özel düzenlenen alım heyeti çalışması ise sonuçlarını verdi. Dubai ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bölge ülkelerinden 25 zincir mağazanın satın alma profesyoneli de Eksposhoes'da ağırlanacak.

KENDİ REKORUNU KIRDI

EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, ayakkabı sektörünün yıl sonunda 1,7 milyar dolarla ihracatta rekora imza atabileceğini söyledi. Demir, "Eksposhoes yabancı alıcılar açısından adeta bir çekim merkezi haline geldi. Fuarımız bu yıl kendi yabancı ziyaretçi rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Bu durum bize Türk ayakkabı sektörünün tasarım, üretim kabiliyeti ve fiyat-kalite anlamda dünya ile rekabet edebilir hale geldiğini açık bir şekilde gösteriyor" dedi.

AYAKKABI SEKTÖRÜ İYİ BİR İVME YAKALADI

Ayakkabı sektörünün önemli buluşma noktası "Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı AYSAF", 3-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde açılıyor. Sektöründe, Avrasya'nın 1., Avrupa'nın ise 2. en büyük fuarı olan AYSAF'a 327 firma katılıyor. Fuarı 80'den fazla ülkeden 15.000'in üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, "Ayakkabı yan sanayi sektörümüz son derece teknolojik ve gündemi yakalayan bir dinamiğe sahip. Türkiye'nin yakın çevresinde 60 milyar dolarlık ayakkabı ticaret hacmi bulunuyor" dedi.

SEZONU BİZLE KAPATIYORLAR

Erkan Demir "Buradaki gerçek başarı zor şartlarda üretim yapan, istihdam sağlayan ve Türkiye'nin toplam ihracatına aralıksız katkı sağlayan üretici firmalarımıza ait. Yabancı alıcılar bizim fuarımıza uğramadan sezonu kapatmıyor" ifadelerini kullandı.