45 ülkeden 1000 yabancı Türk ayakkabısına geliyor

Bu yılın ilk 8 ayında, bir yıl öncesine göre yüzde 23.7 artışla 674 milyon dolar ihracat gerçekleştiren ayakkabı sektörü, yıl sonunda tüm zamanların rekorunu kırmayı hedefliyor.

Üretim ve ihracat odaklı çalışan sektör için yurt içi fuarın önemi büyük. Ayakkabı sektörünün küresel buluşması olarak nitelendirilen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı, 3 Kasım'da bu yıl 11'inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

DÜNYAYLA YARIŞTAYIZ

Belek'te düzenlenecek olan fuarda 200'ün üzerinde yerli katılımcı son kreasyonlarını yabancı alıcılara sergileyecek. Avrupa, Rusya, Balkan Ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere toplam 45 ülkeden binin üzerinde yabancı sektör profesyonelinin ağırlanacağı etkinlik, sektörün toplam ihracatına da ciddi anlamda katkı verecek. EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, şunları söyledi: "Eksposhoes özellikle Avrupalı alıcılar açısından gerçek anlamda bir küresel platform haline geldi. Bu yıl fuarımızda özellikle yabancı misafirlerin ilgisi kayda değer. Bu durum bize Türk ayakkabı sektörünün tasarım, üretim kabiliyeti ve kalite anlamda dünyayla yarışabilir hale geldiğini açık bir şekilde gösteriyor."

SEZONU BİZLE KAPATIYORLAR

Erkan Demir, şöyle devam etti: "Sektörümüzün ve ülkemizin toplam ihracatına daha fazla katkı sağlamak için bu fuarı düzenliyoruz. Yabancı alıcılar bizim fuarımıza uğramadan sezonu kapatmıyor. Adeta finali Eksposhoes'da yapıyorlar. Sektörümüz ve ülkemiz adına gurur verici bir tablo." 5 Kasım tarihinde sona erecek olan fuarda, Türkiye'nin ayakkabı ihracatındaki 'elçisi' de sergilenecek. Yaklaşık 1 aydır üzerinde çalışılan el yapımı ayakkabı, yurtdışındaki en prestijli ayakkabı fuarlarında sergilenmeden önce burada görücüye çıkacak.