40 ülkeden 500 firma Helal Expo için geliyor

İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı, 24-27 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı bu yıl 24-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Organizasyona 40'a yakın ülkeden 500'e yakın firma stantla katılacak. Fuarla ilgili bilgi veren Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı ve Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete "Organizasyonumuzu İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü'nün (SMIIC) koordinasyonu ve İslam Ticaretini Geliştirme Merkezi'nin (ICDT) işbirliğinde düzenliyoruz. 2021 yılında olduğu gibi bu yıl da 90'dan fazla ülkeden 4 gün boyunca 9 bine yakını yabancı 40 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

ZİRVE DE DÜZENLENECEK

Yunus Ete'nin verdiği bilgiye göre fuar kapsamında düzenlenecek 8'inci Dünya Helal Zirvesi ise bu yıl "Sürdürülebilir ticaret için: Global helal endüstrisinin gelişimini tüm yönleri ile keşfedin" mottosuyla kapılarını açacak. Zirvenin 11 farklı oturumunda 50'den fazla uluslararası konuşmacı sunum yapacak. Ayrıca zirve çatısı altında Uluslararası Aşçılar Olimpiyatı yapılacak.

HELAL PAZARI 10 TRİLYON DOLARA ULAŞACAK

Yunus Ete, dünya helal pazarının 7 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirterek, "Pazarın önümüzdeki beş yılda 10 trilyon doları bulması bekleniyor. Helal ekonomisinin yakın zaman içerisinde küresel pazarı şekillendireceği öngörülüyor" dedi. Türkiye'nin bu pazardan aldığı payı büyütmek için çalıştıklarını anlatan Ete, "Helal Akreditasyon Kurumu'nun aktif çalışmaları ve Helal Expo gibi etkinliklerle, Türkiye'nin bu pazardan aldığı payı 5 yılda 400 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.