4 milyar dolarlık fuarda geri sayım

Gıda sektörünün önemli fuarlarından IBAKTECH 24-27 Nisan tarihlerinde 500'ün üzerinde markanın katılımıyla düzenlenecek.

Alanında dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyüğü unvanına sahip uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamül endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek.

ÖNEMLİ ROLÜ VAR

Önceki yıllarda Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinden gelen 80 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan IBAKTECH, katılımcılarına yeni pazarlara ulaşma fırsatları sunarken, sektör profesyonellerinin yatırım kararlarında önemli bir rol oynamaya devam edecek. Türkiye'nin önde gelen kuruluşları tarafından da desteklenen fuarda; 4 milyar dolar ticaret hacmi gerçekleşmesi hedefleniyor. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuar; 6 salonda, 30 bin m2'lik alanda organize edilecek. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu gibi kuruluşların desteğiyle düzenlenecek olan IBAKTECH, Türkiye, İtalya, Fransa, Almanya, Slovenya, Çin, İran ve Suriye gibi ülkelerden 300'ün üzerinde katılımcıya ve 500'ün üzerinde markaya ev sahipliği yapacak. Bu sayede ziyaretçiler farklı ülkelerden gelen sektör profesyonelleri ile iletişim kurarak iş birlikleri ve ticari ilişkiler geliştirebilecekler.

DÜNYA PAZARLARI İÇİN BİR FIRSAT

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, IBAKTECH fuarının sektördeki önemine değinerek "Katılımcılar ve ziyaretçiler, bu fuar sayesinde sektördeki gelişmeleri takip ederek, potansiyel yeni iş ortakları ile bağlantı kuracak ve uluslararası pazarlara açılma fırsatı yakalayabilecek" ifadelerini kullandı.

SÖKE'DEN FUARA ÖZEL HAZIRLIK

Perakende un sektörünün önde gelen markası Söke, IBAKTECH fuarı boyunca ustalarıyla birlikte profesyoneller için özel ürettiği un çeşitlerinden yapılan farklı tarifleri ziyaretçilerine sunacak. 25 Nisan Perşembe günü EKS Mutfak Akademisi'nin kurucusu ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç ile 26 Nisan Cuma günü de Masterchef'ten tanınan ve sosyal medyada büyük bir izleyici kitlesine sahip Şef Hasan Biltekin'in katılımlarıyla workshop alanında şefler Söke'nin farklı un çeşitleriyle yapılabilecek yemekleri anlatacak. Çeşitli unlu mamullerin sergileneceği Söke standında pasta ustaları için Söke Pastalık Un ve Söke Pastalık ve Çeşitlik Un ile pandispanya ve pasta çeşitleri yapılırken, Söke Boyozluk Un ve Söke Böreklik ve Pastalık Un ile İzmir'in vazgeçilmez lezzeti boyoz hamurunu açma ve boyoz yapımı gösterilecek.