30 bin ‘moda' alıcısı İstanbul'a akın edecek

İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın 4'üncüsü için geri sayım sürüyor.

Kısa sürede elde ettiği başarıyla Türk moda endüstrisinin küresel ölçekteki prestij organizasyonları arasına giren İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın (IFCO) 4'üncüsü için geri sayım sürüyor.

İŞBİRLİKLERİ YAPILACAK

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon ihracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek fuar için 100 ülkeden 30 bin seçkin alıcı İstanbul'a gelecek. İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, "Farklı ürün gruplarında 400'ün üzerinde katılımcı firmamız fuarda yerini alacak. Yurtdışından çok büyük bir ilgiyle karşı karşıyayız. Amerika'dan Avustralya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya beş kıtadan binlerce alıcı İstanbul'a gelecek. ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere hedef ve uzak ülkelerden alım heyetleri ile katılımcı firmalarımız ikili iş görüşmeleri yapacaklar. Birçok yeni işbirliğine imza atılacaktır" diye konuştu.

ÖZEL BÖLÜMLER AÇILACAK

Katılımcı ve ziyaretçilere bir fuardan fazlasını sunduklarını belirten Mustafa Paşahan, "İstanbul Moda Akademisi'nin (İMA) hazırladığı Trend Alanı yine fuarın en ilgi çekici noktalarından biri olacak. Sektör profesyonellerinin katılacağı seminerlerde sürdürülebilir üretim ve dijital teknolojiler başta olmak üzere en son temalar ve trendler ele alınacak. Firmalarımız özel defilelerle koleksiyonlarını tanıtacak" dedi.