2.5 milyar dolar ihracat hedefiyle dev buluşma

AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, 29 Eylül'de 65'inci kez kapılarını açıyor. Fuardan umutlu olan sektör, 2023 yılı için 2.5 milyar dolar olan ihracat hedefiyle dünya pazarındaki rolünü güçlendirmeyi planlıyor.

Türkiye'nin en kapsamlı, Avrupa'nın ise ikinci büyük ayakkabı ve moda fuarı olan AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı bu yıl 65. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde, toplam 30 bin metrekare alanda düzenlenecek dev organizasyon, 35'in üzerinde ülkeden binlerce alım heyetini de misafir edecek.

8 AYDA YÜZDE 24 ARTTI

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, "Ülkemizde 15 bin civarında üreticinin olduğu, 320 bin çalışan sayısıyla yıllık; 550 milyon çift üretim kapasitesine sahip bulunan ayakkabı sektörümüz, dünyanın 6. büyük üretim merkezi konumunda yer alıyor" dedi. İçten, şunları söyledi: "2021 ocak-ağustos döneminde ayakkabı ihracatında yüzde 24'lük artışla 674 milyon dolarlık ihracata ulaştık. AYMOD Fuarı kapsamında yıl sonu ihracat hedefimizi de tazeleyerek dünyaya 1.5 milyar dolarlık Türk ayakkabısı ihraç etmek istiyoruz. 2023 yılı için 2.5 milyar dolar olan ihracat hedefimizle de dünya pazarındaki rolümüzü daha çok artırmayı planlıyoruz."

REKORA KOŞUYORUZ

İçten, "Pandemiye rağmen 2020 yılında 280 milyon çift ayakkabı ihraç eden sektörümüz bir önceki yıla göre de adet bazında 5 milyon çiftten fazla ayakkabı ihraç etti" dedi. İçten ayrıca, "Bu yönüyle de dünyanın 5. büyük üretim merkezi olan Türkiye, ayakkabı sanayiinde rekorlara koşuyor" ifadelerini kullandı.

35 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ GELECEK

"Tüm firmalar 2022'de dünya vitrinlerinde yer alacak ilkbahar - yaz koleksiyonlarını sergilemek ve yeni iş bağlantıları kurmak üzere 65. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı'na kenetlendi" diyen Berke İçten, şöyle konuştu: "Fuarda ihracatçılar, mağaza sahipleri ve satınalmacıları, zincir mağazalar ve satınalmacıları, toptancılarla sektörel dernekler ve sektör temsilcileri bir araya gelecekler. Yurtdışından 35'in üzerinde ülkeden misafir edeceğimiz alım heyetleriyle birlikte AYMOD Fuarı, sektörümüze yılın ikinci yarısında yeniden can suyu olacak ve müthiş bir ivme kazandıracaktır."

CİDDİ İŞ FIRSATLARI VAR

Her geçen yıl büyümesini sürdüren en geniş kapsamlı fuar olan AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, ayakkabı ve saraciye modasındaki en son modelleri ve trendlerin bir araya getiren en önemli ticari platform olarak dikkat çekiyor. Fuarda katılımcıları yeni iş fırsatları bekliyor.