14 ülkeden 1100 alıcı Antalya'da buluştu

Bu yılın ilk beş ayında 641 milyon dolar ihracat gerçekleştiren deri sektörü fiziki fuarlarla toplam ihracata verdiği katkıyı sürdürüyor.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği'nin (TDKD) bu yıl 6'ncısını düzenlediği Leather&Fur Fuarı, 700'ü Rus olmak üzere 14 ülkeden yaklaşık bin 100 yabancı alıcıyı 5 günlük bir hazırlık sürecinin ardından Antalya'da ağırladı.

HEDEFİN ÜSÜNDEYİZ

Fuarın açılışına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy katılım gösterdi. Fuarda 60 milyon dolarlık iş hacmi yakalındı. TİM Başkanı İsmail Gülle, "2020 yılında ihracat hedefimiz olan 165.9 milyar doları, 169.6 milyar dolarlık ihracatla aşmayı başardık. 2021'de de, 200 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz. Deri ve Deri Mamulleri sektörümüz, 10 doların üzerindeki kilogram başı ihracat değeriyle en yüksek katma değerli ihracat gerçekleştiren sektörlerin başında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

OLMAZ DENENİ OLDURDUK

Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı uçuş yasağının kalkmasıyla harekete geçtiklerini söyleyen TDKD Başkanı Gürkan Gözmen "Tabiri caiz ise olmazı oldurduk dersek abartmamış oluruz. Charter uçuşlar 22'sinde başladı. Biz ise ayın 21'inde başladık. Moskova-İstanbul seferini yapacak uçaklar ABD'de park halindeydi. Uçaklar için teklif alıp onaylatmak en az iki gün sürüyor. Öyle yanıtlar geldi ki olmaz diye ama biz olmazı oldurduk" açıklamasında bulundu.