124 ülke 100 bin ziyaretçi! Bölgesel ticaretin kalbi MÜSİAD EXPO'da atacak

Türkiye ve bölgenin en önemli karma ticaret fuarlarından olan MÜSİAD EXPO, 2-5 Kasım tarihlerinde 19. kez kapılarını açıyor. TÜYAP'ta düzenlenecek fuara 124 ülkeden 100 binin üzerinde ziyaretçi ve katılımcı bekleniyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO Karma Ticaret Fuarı, bu yıl 2-5 Kasım tarihlerinde TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak. 19. kez düzenlenecek etkinlikte, 124 ülkeden 100 binin üzerinde ziyaretçi ve katılımcı ağırlanması öngörülürken, fuara gelecek nitelikli alım heyetleri girişimci, yatırımcı ve sanayici iş insanlarıyla bir araya gelecek.

24 SEKTÖRDEN KATILIM

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, küresel etkilerden sıyrılan MÜSİAD EXPO 2022'nin küresel ticarete yön vereceğini söyledi. Asmalı, şöyle konuştu: "Bu yıl düzenlenen fuarımız yüzde 97'lere ulaşan bir memnuniyet oranı ortaya koydu. MÜSİAD EXPO'da 14 bin metrekarelik bir alanda 102 ülkeden ziyaretçi ağırladık. Avrupa'dan, Asya'dan Afrika'dan ve MENA bölgesinden çok ciddi katılım var. Azerbaycan, Rusya, Katar, Suudi Arabistan, Fas, Endonezya, Nijerya, Pakistan, İran, Cezayir gibi ülkeler başta olmak üzere çok sayıda ülkeden nitelikli alım heyeti MÜSİAD EXPO'da yerini alacak. Kapsamlı ve derinlemesine bir araştırma yaparak firma ve ürün bazlı alım heyetlerini davet ettik. 24 farklı sektörden katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirecek B2B görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağını öngörüyoruz. Küresel ve bölgesel ticarete yön verecek bu büyük buluşma için heyecanlıyız." Asmalı ayrıca, MÜSİAD EXPO'nun Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğrudan katkı sunacağını belirtti.

2023 HEDEFLERİ İÇİN FIRSAT

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, şöyle devam etti: "MÜSİAD EXPO 2022, aynı zamanda ticari diplomasinin de kalbidir. Türkiye'nin en kapsamlı karma ticaret fuarı MÜSİAD EXPO çerçevesinde düzenlenecek Uluslararası İş Forumu ve çeşitli etkinliklerle dünyanın dört bir yanından diplomatik misyonları, yurtdışı temsilcilerimizi, ülkemizdeki büyükelçi, konsolos ve fahri konsolosları iş insanlarımızla buluşturacağız. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması ve bu kapsamda 300 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması doğrultusunda MÜSİAD EXPO büyük bir fırsat sunuyor. Bu fuarda da maksimum düzeyde ticari bağlantıyla ülkemizin 2023 vizyonuna doğrudan katkı sağlamayı hedefliyoruz."