Sontag'ın penceresinden hayat ve sanat

Ünlü Amerikalı yazar ve eleştirmen Sontag'ın denemelerinden oluşan ‘Vurgulanan Yer' Everest Yayınları tarafından okura sunuldu.

Ünlü Amerikalı yazar ve eleştirmen Susan Sontag'ın denemelerinden oluşan 'Vurgulanan Yer' Everest Yayınları tarafından okura sunuldu. Kırktan fazla denemenin üç başlık altında topladığı kitapta, 'Okumak' başlığı altında Marina Tsvetaeva, Elizabeth Hardwick, Machado de Assis, Roland Barthes, Robert Walser, W. G. Sebald ve Jorge Luis Borges'in fikri hayatına yakından bakış yer alıyor. 'Görmek' başlığı altındaysa sinema, tiyatro, dans, fotoğraf, resim, opera gibi görsel sanatlara odaklanıyor Sontag. Alman opera bestecisi ve müzik teorisyeni Wagner'in müziğinin ruhumuza nasıl tesir ettiğine dair ufuk açıcı bir analiz de var bu bölümde.

BOSNA SAVAŞI VE GODOT'YU BEKLERKEN

Saraybosna'da savaş yıllarında Samuel Beckett'in "Godot'yu Beklerken" oyununu yönettiği zamanı çarpıcı biçimde kaleme aldığı bir yazının da yer aldığı son bölüm 'Oradan Buradan' başlığını taşıyor. Diğer iki bölümdeki duyuların dışında kalan duyulara dair denemeleri kapsıyor bu bölüm. Elbette en önemli duyu aracı 'kalp' olarak öne çıkıyor.