Nazmi Çelenk'in kaleminden; Vatansız Müslümanlar

Araştırmacı gazeteci yazar Nazmi Çelenk ABD'nin ılımlı İslam politikasını kaleme aldığı 'Vatansız Müslümanlar Dinim Olsun Devletim Olmasın' kitabı Kamer yayınlarından yayınlanmıştır. 15 Temmuz darbesi ve ABD'nin Ortadoğuda 11 Eylül'den sonraki Dini Cemaatler politikasını ve Vatansız Müslümanların Hikayelerini bu kitapta okuyacaksınız...

Kitabın içinden kısa bir alıntı....

Feto darbe girişiminin sivil ayağı planlamayı aylar öncesinden yaptı.  Planlamayı gerçekleştirenler toplam 105 kişi idi. Bu hain topluluk Türkiye’nin çeşitli illerinde çeşitli etkinlik adı altında toplanarak darbe gerçekleşirse atacakları adımları planladılar. Ankara, İstanbul, Balıkesir. İlk toplantı yaptıkları yer Balıkesir’di. Bu üç ilde ve değişik kentlerde, üçüncü şahıslar üzerinden evler kiraladılar. 

Sivil imamlar birbirinden bağımsız olan hücre evlerde darbeden bir hafta evvel toplantılar yaptılar. Bu buluşmalarda TSK içerisindeki Feto mensuplarıyla, kimin nerede görev alacağını belirlediler. En önemli kararlarından biri ise Türkiye’nin tüm bölgesinde rehin alınacak kişilerin isimlerinin belirlenmesi oldu. Sivil imamların deşifre olmamak için gerçek isimlerinin Feto mensuplarından bile gizlediler. Toplantıya gelmeden önce tümü telefonlarını evlerinde bırakıyordu.  Söz konusu hainlerden 57 kişisi güvenlik kuvvetleri tarafından yakalandı. Darbe girişiminin başarısız olmasından hemen sonra kiraladıkları evleri boşalttılar ve güzergâhtaki tüm kamera kayıtlarını sildiler.  

Amerika birleşik devletleri ile darbe konusunda yapılan görüşmelerde, hükümet yetkililerine komik bir konuşma ile kendilerini “darbeden haberdar değiliz” diye savunması ve “CIA içindeki bir grup destek vermiş bizim haberimiz yok” demeleri hırsızın suçüstü yakalanması anlamına gelmiştir. Aynen Nikaragua’da, Honduras’ta, Panamada yaptıklarını gerçekleştirmek istediler. Darbe amacına ulaşsaydı sahip çıkacaklardı. Planları alt üst olunca klasik yöntemleri olan haberimiz yok numaralarını sürdürdüler.

Değerli okuyucularımız Türk milletinin duyarlılığı ve seferberlik tetik kurumunun başarısı sayesinde topraklarımızdan 3 devlet çıkartmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar, darbeyi gerçekleştirmek isteyen Feto elemanları haymatlos ruhu ile yetiştirilmiştirler. O yüzden ben bu hainlere Vatansız Müslümanlar demekteyim.