Ezgi Aşık
İlk kitabımız Engin Geçtan'ın kaleme aldığı "İnsan Olmak" kitabı. Eser ilk basımını 1983 yılında yaptı, okurlarla buluştuğu günden bu yana da büyük ilgi gören kitap, insan olmanın ikilemine değiniyor.
"İnsan eskisinden çok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar."
İkinci kitabımız ise Türkiye'nin önde gelen bilişsel davranışçı terapistlerinden Prof. Dr. Hakan Türkçapar'ın kaleme aldığı "Fark Et, Düşün, Hisset, Yaşa" kitabı. Yazar kitabında klinik rahatsızlık düzeyinde olmayan sorunların çözümüne ilişkin önemli dipnotlar veriyor. "Fark Et, Düşün, Hisset, Yaşa" eseri Türkçe yazılan ilk bilimsel temelli "kendi kendine yardım" kitabı niteliğini de taşıyor.
Üçüncü kitabımız Türkiye'de ilgiyle takip edilen Davranış Bilimci ve Yazar İlhami Fındıkçı'nın kaleme aldığı "İnsani Derinlik, Aşk, Aile ve Kişisel Gelişim Sürecinde" kitabı. Eser, insanın anlam yolculuğuna mercek tutuyor.
"İnsani derinlik; sıradan olmayı aşmaktır. Gönlümüzde ötekilere de yer açmaktır, iç zenginliğimizi hayat alanına daha çok yansıtmaktır, insanlara bir katma değer üretmektir. Hızlı değişim ve dönüşümün ezdiği kişiliklerin yeniden inşası ve inadına 'insan' kalmanın bilincine varmaktır."