41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı yarım milyon ziyaretçi ağırladı

Bu yıl “Çocukluk Şenliktir!” temasıyla düzenlenen 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, dokuz gün boyunca yurt içi ve yurt dışından yayınevlerini, yazarları ve okurları bir araya getirdi. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuar, 510 bin 815 kitapseveri ağırlayarak geniş bir kitleye ulaştı.

Tüyap Fuarcılık Grubu ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihleri arasında kitapseverlerle buluştu. "Çocukluk Şenliktir!" temasıyla gerçekleştirilen fuar, Yalvaç Ural'ın onur yazarı, Azerbaycan'ın ise onur konuğu olduğu zengin içerikleri ve uluslararası katılımlarıyla kültür dünyasında büyük ilgi gördü. Yurt içinden ve yurt dışından geniş bir ziyaretçi kitlesini ağırlayan fuar, dokuz gün boyunca hem edebiyatseverlere hem de çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

AZERBAYCAN İLE KÜLTÜREL KÖPRÜ

Bu yıl çocuk ve gençlik edebiyatının duayen ismi Yalvaç Ural'ın "Onur Yazarı" olarak ağırlandığı fuarda, Azerbaycan ise "Onur Konuğu Ülke" olarak kültürel etkinlikler düzenledi. Yalvaç Ural'ın eserlerine odaklanan sergiler, söyleşiler ve atölyeler, çocuklara yönelik zengin bir içerik sunarken, Azerbaycan Cumhuriyeti ise Uluslararası salonda yer alan stantında ülke edebiyatını ve kültürel mirasını kitapseverlere tanıtma fırsatı buldu. Uluslararası salonun açık olduğu 2-3-4 Kasım tarihlerinde Azerbaycan'ın önde gelen yazarları ve yayınevleri, okurlarla buluşarak kültürel bir köprü kurdu.

DÜNYA EDEBİYATINDAN ÖNEMLİ YAZARLARLA ETKİNLİK

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, yalnızca çocuk ve gençlik edebiyatını değil, dünya edebiyatından seçkin isimleri de ağırladı. Vladimir Tumanov, Benji Davies, Dimitris Sotakis ve Carlos Fonseca gibi ünlü yazarlar, fuar boyunca imza günlerinde ve söyleşilerde okurlarıyla bir araya geldi. Ziyaretçiler, farklı coğrafyalardan gelen edebiyatçıların bakış açısını keşfetme imkânı buldu.

Yurt içi ve yurt dışından kitapseverlerin vazgeçilmez buluşma noktası haline gelerek dokuz gün boyunca geniş bir ziyaretçi kitlesine ev sahipliği yapan fuarda panel, söyleşi ve atölye çalışmalarından oluşan 502 kültür etkinliği ve 3 binden fazla imza günü yapıldı.

İLLÜSTRATÖRLER DUVARI YENİ YETENEKLERİ KEŞFETTİ

Fuarı kapsamında kurulan "İllüstratörler Duvarı" ilgili bölüm öğrencileri, genç sanatçılar, sektör profesyonelleri ve illüstratörlere çalışmalarını geniş bir kitleye tanıtma fırsatı sundu. Bu özel alanda, sektörün önde gelen isimleriyle tanışma ve yeni iş imkânları yakalama şansı elde edilirken; eserler, sanata düşkün fuar ziyaretçilerinin de ilgi odağı oldu.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİ

"İki Sektör Tek Amaç: Kütüphaneci - Yayıncı B2B Görüşmeleri" isimli panelde, kütüphane ve yayıncılık sektörlerinin iş birliği, potansiyelleri ve ortak hedefleri üzerine duruldu. Panel sonrası fuar katılımcısı yayınevleri ve kütüphane yetkilileri ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Onur Konuğu Azerbaycan'dan gelen yayınevleri ve TEDA Projesi kapsamında Nijerya Srilanka, Yunanistan, Almanya, Arnavutluk, ve Özbekistan'dan gelen yayınevi temsilcileri de, fuar katılımcısı olan yayınevleri ile telif alışverişi ve olası ticari işbirlikler için görüşmeler gerçekleştirdiler.