Zilhicce ayı orucu kaç gün tutulur? Zilhicce orucu ne zaman, hangi günler tutulur?

Ay takviminin on ikinci ayı ve aynı zamanda kurban ayı olan Zilhicce ayının belli günlerinde oruç ibadeti yerine getiriliyor. Mübarek Aylar'ın ikincisi olan Zilhicce ayında oruç tutmak isteyenler aramalarını hızlandırdı. Peki, Zilhicce orucu ne zaman, hangi günler tutulur? Zilhicce ayı orucu kaç gün?

Zilhicce ayının gelmesi ile birlikte Zilhicce orucu ile ilgili aramalar hız kazandı. Zilhicce'nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak "Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur." (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur. Peki, Zilhicce orucu ne zaman, hangi günler tutulur? Zilhicce ayı orucu kaç gün?

ZİLHİCCE ORUCU NE ZAMAN, KAÇ GÜN TUTULUR?

Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir.

Zilhicce'nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak "Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur." (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur.

Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur.

ZİLHİCCE AYININ ANLAMI NEDİR?

"Hac ayı" anlamına gelen Zilhicce hem hac ibadetinin hem de kurban ibadetinin gerçekleştirildiği ay olması nedeniyle İslam alemi için büyük önem taşıyor. Durumu olan kişiler bu ay içerisinde kurbanlarını keserken yine hac ibadetlerini de gerçekleştirebiliyorlar.