Resimdeki kare sayısını çözenin IQ'su 200 çıkıyor! Zihinlere damping yaptıran matematik bilmecesi!

Matematik kelimesini duyduğumuzda sayıları ve sayısal ifadeleri içeren tüm karmaşık problemleri hayal etmeye başlarız. İster nefret edin ister sevin temel matematik becerilerine sahip olmak demek akademik, profesyonel ve kişisel yaşamlarını ilerletmek için son derece gereklidir. Bu kez matematik bilmecesiyle karşınızdayız. Bu matematik bilmecesini sadece çok zeki insanlar tarafından çözülebildiği söyleniyor.

Zihinlere damping yaptıran matematik bilmecesi geldi. İddialara göre resimdeki kare sayısını çözenin IQ'su 200 çıkıyor. Bu matematik bilmecesinde, toplam kare sayısını saymanız isteniyor. Doğru cevabı bulup bulmadığınızı kontrol edebilmeniz için en alt kısımda cevabı sizlere açıklayacağız. Şimdi resimde kaç tane kare olduğunu sayarak sayısal becerilerinizi test edin.

EĞLENCELİ BİR SORUYLA KARŞINIZDAYIZ

Matematik insanlara zor ve karmaşık gelen bir konudur. Bu yüzden eğlenceli bilmeceler şeklinde sunulduğunda eğlenceli hale geliyor.

RESİMDE KAÇ KARE VAR?

Şimdi sizi hem eğlendirecek hem de keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak bir soruyla karşınızdayız. Şimdi aşağıdaki karelerin bulunduğu resme göz atabiliriz.

Bu resimde kaç kare sayabilirsiniz? Ama önce karenin ne olduğunu tanımlayalım. Kare, eşit düz kenarları ve dört dik açısı olan bir dörtgendir.

Cevap aşağıda verilmiştir, ancak doğrudan cevaba gitmeden önce kendi başınıza çözdüğünüzden emin olun.

CEVABI VERİYORUZ

Bu matematik bilmecesinde toplam kare sayısını saymanız gerekiyordu. Doğru tahmin edip etmediğinizi kontrol edebilmeniz için şimdi doğru cevabı açıklıyoruz.

Cevap: Toplamda 40 kare var.