Zeytinburnu müjde verdi! Tekstilciler 10 bin yeni istihdam sağlayacak

Zeytinburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Derneği (ZETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sartık, son 6 ayda ilçede faaliyet gösteren tekstil ve hazır giyim işletmelerinin istihdamının 45 bine çıktığını belirterek, “2022'nin kalan bölümünde en az 10 bin kişiyi daha işe almayı hedefliyoruz” dedi.

Zeytinburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Derneği (ZETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sartık, "Şirketlerimiz yatırımlarını sürdürüyor ve üretimlerini artırıyor. Son 6 ayda 5 bin ek istihdam sağladık. Şu anda istihdam edilecek personeli bulma noktasında sıkıntılar yaşıyoruz" diye konuştu.

KUMAŞTA MARKAYIZ

Mustafa Sartık, Zeytinburnu'na gelenlerin hem kumaşı hem de hazır giyimi bir arada bulabilmesinin ilçeyi öne çıkardığını belirterek, "Özellikle örme kumaşta markayız. Türkiye'nin örme kumaş ihtiyacının yüzde 40'ını biz karşıladığımız gibi Laleli, Osmanbey, Merter ve Bayrampaşa gibi sektörün önde gelen bölgelerine ve Anadolu'ya örme kumaş gönderiyoruz" dedi. Sartık, Zeytinburnu'ndan 50 ülkeye kumaş ve hazır giyim ihracatı yapıldığını belirterek, geçen yıl 2 milyar doları aştıklarını söyledi. Bu yıl ihracat hedeflerinin 2,3 milyar dolar olduğunu kaydeden Sartık, "İç pazarda da hedefimiz 2,3-2,4 milyar dolar" ifadelerini kullandı.