Yüzde 36 zam kesin! Yeni rakamlar telaffuz ediliyor! Temmuz 2022'de emekli maaşı belli olacak!

Milyonlarca emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam tutarını bekliyor. Yaklaşık 13.5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren zam oranı 4 Temmuz Pazartesi günü belli olacak. Tutarın belli olmasına bir ay kala son gelişmeler yakından takip ediliyor. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre 5 aylık veri belli oldu. 5 aylık enflasyon yüzde 35,64 olarak gerçekleşti. Bu gelişme sonrası zamlı maaşlar için yeni rakamlar telaffuz edilmeye başlandı.

Yüzde 35,64 zam kesinleşti. Emekli maaşları için yeni rakamlar telaffuz ediliyor. Temmuz 2022'de en düşük maaş için hesaplamalar yapılıyor. Milyonlarca emekli ve memur Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte gelecek maaşlarına yapılacak olan zam tutarını merak etmeye başladı. 5 aylık enflasyon yüzde verisi 35,64 oldu. Bu kapsamda son verinin yüzde sıfır çıkması durumunda bile maaşlara yapılacak yüzde 35,64'lük zam oranı kesinleşti.

TEK VERİ KALDI

13.5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren zam oranı 4 Temmuz Pazartesi günü belli olacak. 5 aylık enflasyon verisi belli oldu. Geriye artık tek bir veri kaldı.

YÜZDE 40 OLMASI BEKLENİYOR

Son açıklanacak veriyle emeklilerin alacağı zam tutarının yüzde 40'ı aşması bekleniyor.

2.500 TL'YE YÜKSELMİŞTİ! TEMMUZ AYINDA BU RAKAM...

Bilindiği üzere Ocak ayında en düşük maaş 2.500 TL'ye yükselmişti. Temmuz ayında tahminlere göre, taban maaşların 3500-4000 lira arasında bir rakama yükseltilmesi bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan yüzde 35,64 zamla hesaplandığı zaman en düşük maaş 3.391 TL olacak.

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ KAÇ OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon beklenti anketine göre, aylık enflasyon oranının ise yüzde 39,67 olacağı hesaplanıyor.

YILDA 2 KEZ BELİRLENİYOR

Türkiye milyonlar SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memur maaşları 6 aylık dilimler halinde yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon endeksli yapılan emekli ve memur zammı sayesinde, hiç kimseye enflasyonun altında maaş zammı verilmiyor.

5 aylık enflasyon 2022 ne kadar oldu? Aylara göre enflasyon oranları kaç oldu?

SSK Bağ-Kur emekli, dul, yetim herkese ödenecek! Üç ayrı ek gelir kapısı açıldı! Maaşla aynı anda yatırılıyor